8 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Kolla newsdesk, ett bra sätt att nå ut med nyheter. Jag rekommenderar å det starkaste att skicka ett personligt mail till varje enskild journalist, inte bara ett allmänt mail till nyhetsredaktioner etc.

Personliga mail har säkert 10 gånger så stor chans att uppmärksammas.

Lenny
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Är någon speciell dag eller tidpunkt bäst när jag ska skicka dem?
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Måndag är alla upptagna, satsa på tisdag förmiddag eller torsdag förmiddag, det har fungerat bäst för mig
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Hej, jag är ”månadens expert” och ser din fråga om PR. Att någon startar en affär är inte en stor nyhet för pressen, med mindre du är den enda affären på orten. Men dina produkter och kanske framförallt underkläder kan ju faktsikt vara kul att prata om. Berätta om trender, unika produkter (t.ex jättedyr kalsong), historiskt hur man sett på underbyxor (kan illustreras) eller bjud på din egen entreprenörshistoria. Hur kom det sig att du satsade på underklädesbutik? Har du följt något speciellt koncept? Någon kändis som har inrett butiken eller som kommer på öppningsdagen? Om du redan har öppnat, berätta hur det gick, skicka med mingelbilder. Skriv typ ”Titta noga – många i Falun har nya kalsonger idag” i rubriken istället för ”Hej jag öppnar en ny butik”.
Undersökningsresultat är spännande. Gör en enkät och publicera resultatet ”7 av 10 män behöver hjälp att välja sexigaste kalsongen”.
Satsa på att ha hög förändringstakt och mycket humor, se till att folk gillar din affär – av någon anledning. T.ex skriv en skylt i fönstret där du auktionera ut ”Björn Borgs kalsonger” he he. Eller en dikt om kalsonger. En historia om förväxlade kalsonger i tvättstugan. Full returrätt för använda kalsonger. – använd fantasin. Folk kan tycka det är mysigt med din affär och börjar snacka om den. Det är bättre/mer betydelsefull pr än några rader i lokaltidningen. PR betyder public relations – inte press relations. Lycka till!
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Håller med ovanstående om att en pressrelease verkligen måste sticka ut! Skriv den så utmärkande att du tycker det är lite pinsamt, då har du hittat rätt!
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Håller i mångt och mycket med ovanstående talare, med ett tillägg. Skicka ett mail eller brev först, och följ sedan upp det med ett telefonsamtal. Det är bra att ha haft en personlig kontakt!

Och satsa på rätt journalister som verkligen är intresserade av ditt område.
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Det här med marknadsföring är ett ständigt omdebatterat och i mångt och mycket, ovetenskapligt (svårdefinerat) ämne. Det finns helt enkelt inga generaliserbara metoder som man med en viss precision kan påvisa ger ett bättre resultat än andra. Vad man däremot kan göra är att man breddar sin satsning och utifrån elementär sannolikhetsteori uppnår ett visst antal kontakter.

Detta sker genom upprepning. Det innebär att man bör sprida sina investeringar på flera olika kanaler. Det handlar om press, radio, TV och utomhusreklam. Direktutskick/försäljning, mun-till munmetoden och andra aktiviteter. Eftersom detta kommer bli dyrt gäller det att bilda sig en uppfattning om vad som ger högst avkastning per investerad krona, med andra ord en enkel investeringskalkyl.

TV/radio och (viss) utomhusreklam kräver ofta en större ”grundpeng” men ger samtidigt ett förhållandevis bra gensvar. Samma sak gäller viss press, förutsatt att man upprepar sitt budskap. Direktutskick kan även det fungera men bygger på att man kör en satsning i en alternativ kanal.

Sammanfattningsvis gäller det att sprida sin kommunikation på flera kanaler och försöka bilda sig en rimlig uppfattning om gensvaret hos respektive satsning (och där kan felmarginalen ofta vara stor, pga så många slumpmässiga händelser). Men det är just genom att sprida sin risk som man får kontakt med flest presumtiva köpare, inte genom att satsa på en enskild aktivitet.

Lycka till!
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

pressregistret.se
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto