3 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Hej Meng,

Kul att du verkar ha funderat mycket på detta ämnet. Jag håller med om att marknadsföring på internet idag kan kännas lite som “gambling” (om man inte lägger väldigt mycket pengar) genom att man aldrig vet om folk klickar även om man syns på rätt ställe.

Där är två saker jag skulle vilja peka på här.

Först är det ditt förslag att kontrollera besökaren med en fråga för att se vad denne fick för information från sajten. Detta är en väldigt dålig taktik. Man ska alltid ta så lite tid som möjligt från sin besökare och skall erbjuda besökaren att utföra det den vill med så få klick och störningsmoment som möjligt. Risken att tappa besökare ökar alltså bara genom att erbjuda (och inte tvinga) besökaren att svara på en fråga.

För det andra; Det krävs väldigt mycket, och hårt, jobb för att konvertera besökare till köpare. Detta oavsett hur din marknadsföring in till sidan ser ut. Det finns alltså inga genvägar att ta genom bättre banners eller smartare budskap. Summan är alltså: När besökaren väl är på sajten måste du alltid övertyga dem en gång till om att det är smart att köpa från dig.

Givetvis finns det många marknadsföringsmetoder som ännu ej är uppfunna och alla nuvarande metoder bör finslipas. Det är därför grymt bra att folk verkligen sitter ner och funderar igenom själva metoden för marknadsföring.

Jobba vidare Meng! 🙂
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 8 år ago

Hej!

Jag tycker att det låter som rolig och kreativ idee.

Mitt tips är att tänka på konverteringen redan från första början, dvs. att feedbacken (svaret) är relevant för att skapa ett köpbegär!

Ã?r du intresserad av att bolla ideen vidare är du välkommen att kontakta mig på jann@spinmedia.se

Lycka till!
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 8 år ago

Ã?r det verkligen någon som klickar på banners?

Istället för att betala för banner eller liknande internetannonser rekommenderar jag att fokusera på utformningen av webbsidan. I princip handlar det att erbjuda relevant information och användarbarhet. Då kommer rätt kunder.

Lycka till!
/Jakob
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto