4 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Hej Elena!

Oj, vad svårt att säga vad det är som gör att du inte får tillräckligt med kunder. Dock har jag några förslag:

1. När jag går på behandlingar är jag väldigt noga med ”omgivningen” – jag vill ha en lyxig känsla. Har du det hos dig? Det ska kännas som om jag ”unnar” mig lite extra.

Samma gäller allt material som kommer från dig – har det bra kvalitet?

2. Flygblad kan fungera – men inte alltid. Om jag vore du skulle jag fråga de nuvarande kunderna om de dels vill vara referenskunder (att de kan berätta hur nöjda de är med dina behandlingar i dina broschyrer etc), dels vilja vara dina ambassadörer som hjälper dig att hitta nya kunder. I utbyte kan de få gratis behandlingar av dig.

3. Om ditt schema är helt tomt – gör något drastiskt. Erbjud gratis massage till alla under en viss dag. Om du då är tillräckligt duktig kommer de att vilja komma tillbaka.

Vill du ha fler tips?

Sandra
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Hej Sandra, Tack för ditt svar.
Nu är de så ser ut för mig…
Pratade här om dagen angående andra lokal : bätre skyltnig, kan sätta up ljusbox, sen 3 stora skyltfönster., lägge… hm.. nästan likadan som jag har nu. Själva lokalen lite mindre men det gör inget, hyran an likadant som har jag nu. Endaste som är nakdelen är… det finns inte dusch.. men det kan vi lösa på nåt sätt.
Du frågade om lyx… alla de som hadde varit hos mig är nöjda och blev överaskade av stämningen, själva procedurer och produkter. Produkter finns inte alls i Norrbotten.
Massagen… vet inte jag är inte mycket själv för att göra klassiskt massag men jag är bra på att göra SPA och Hotstone massage (det vet jag fr. mina kunder)
Alla tycker att jag är bra på ansiktsbehandlingar och produkterna är funkar….
Gratis massage eller nåt annat det hadde jag provat.. typ kom två betala för en eller priser var väldigt låga typ 100 kr för en timmes massage…
Finns fortfarande erbjudande om du varvar eller rekomenderar oss till 4-5 kunder få du gratis nåt… som kostar 300-500 kr… inget funkar här)))
Med min fråga tänkte jag hur länge skal jag kämpa))) fast egentligen vill jag inte ge upp nånsins….
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Hej Elena,

Du ställer en svår fråga: Hur länge skall du kämpa? och det kan egentligen bara du svara på.

Jag tycker du skall kämpa så länge du tycker det är roligt att göra det du gör och så länge du ser ett ljus i tunneln.

Om du tror att det bara krävs lite småjusteringar för att få det att fungera så kör vidare, tror du däremot att det kommer att vara svårt under en väldigt lång tid. Fundera då på om det är värt det?

Jag tycker ingen människa skall må dåligt med det de gör, samtidigt tycker jag att alla skall göra det de brinner för. Och om du då brinner för ditt företag och mår dåligt av det samma, så är det förmodligen en jobbig sits.

Min rekommendation till dig skulle vara att sätta dig ner och verkligen försöka skriva ned vilka fördelar personliga fördelar du tycker din salong ger dig. Sen skriver du ner vilka nackdelar den ger dig.

Om fördelarna överväger nackdelarna, eller om nackdelarna är leta att övervinna så tycker jag du kan fortsätta med att skriva ned vad du tycker är bra med dina konkurrenade salonger och vad du tycker är dåligt.

Fundera sen på hur du kan använda de bra egenskaperna hos dina konkurrenter och om du kan förbättra det du tycker är dåligt för att göra något som kunderna borde uppfatta som bättre.

Till sist, oavsett vilket beslut du tar så tror jag du tar rätt beslut eftersom att det är ditt eget beslut..
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Tak alla er som hr svarat…
Just ny förhandlar jag ett nytt lokal.
Hoppas att den ska fungera bättre…. Min sambo börjar bli frusterat…. det är kanske mest som oroväkande för mig… Men kan åkså förstå han… Man skal oppna nåt för att känna lite pengar och inte tvärt om.
Hadde faktist gjort stora mistag (när kastar tilbaksbliken). Men det går att fixa alt… hoppas jag. Låter kanske gnälligt men har ingen att prata med om mina bekymer och mina funderingar…
Hadde ringt idag och sagt upp min nyvarande lokal (har 9 månader uppsägings tid) hoppas att dem eller jag hittar nåt annan som vill flyta in snarast…. På onsdag skal ring och prata om ny lokal… hoppas att jag ska få den…
Igår hadde varit dit (i denna ny lokalen) just ny det är en butik där.
Medan jag hadde varit inne 15-20 min. Hadde kommit minst 20 pers för att bara kika vad har dem i butiken…. Frågade värför vill dem två tjeer sluta… En av dem har fått jobb och den andra ska flyta till annat ort för att pluga…. Grannarna till mig blir en frisörsalongen… dem har omsättning 1,8-2 millionner kronor/år…. tycker att det låter bra… Dem har sin kundkrets och då kan jag samarbeta med dem (har redan pratat med ägare) Sen tycker att det är bra att ha för mig stora skyltfönster. Folk går förbi och ser genom fönstret och bli kanske nyfikna och vill droppa in eller fråga eller värför inte boka in sig/prova på nåt behandling…
Stort bekymer för mig.. jag hadde lånat pengar på banken och hos ALMI…. ska börja betala eller måste börja betala av i slutet av januari… men hoppas att jag kan prata med dem och betala litte senare (om jag få denna lokalen) Mina nyvarande fastighetsägare vill inte alls gå i kontakt angående skyltning…. konstigt för mig… men man måste akceptera. När ringde jag idag och sagt att jag vill säga upp lokalen blev dem ivriga och lätt glada. Åxå var lite konstigt för mig.
Mina planer
1 flytta till annat lokal
2 prata med banken och ALMI
3 sluta göra dumma reklamkompanier (hadde bestält en gång reklamanons för 18000kr)
4 köra hård med reklamblad
5 skaffade sida på facebook
6i framtiden skaffa internetbutiken och sälja via nätet visa produkter.
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto