3 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej Per!

ja, lite lurig fråga

Gällande Kina så rekommenderar jag dig att kontakta importera.se, de har stenkoll på Kina. Hälsa från mig

exportrådet borde också kunna ge dig lite hjälp på traven.

Sedan skulle jag också tippa att det finns något motsvarande till scb i varje land. Kontakta scb och be dem slussa dig vidare till sina motsvarigheter i respektive land.

Nyfiken, hur ser din affärsidé ut?

Gustaf, nyttforetag.com
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Tack för tipsen.. Ska kolla upp dem och se vad det ger.

Min tanke är att utveckla en SAAS-tjänst och den blir relativt utvecklingsintensiv så min plan är att anställa utvecklingspersonal i ett land med lite förmånligare lönevillkor.

Jag var i kontakt med ett svenskt bolag som lejde ut systemutvecklare från indien som konsulter och de tog omkring 6000-8000 i månaden för att hyra in en utvecklare och då väcktes min tanke om vad det skulle kosta att anställa en själv helt enkelt.

om du fortfarande är nyfiken på själva affärsidén så tar jag det gärna i ett mer privat forum..
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Vanligtvis offshoringsbranchen tar 40%-50% pålägg ovanpå personalkostnader. Å andra sidan du behöver inte anställa själv och får ett garanterat kvalité.

När det gäller Baltikum så medellön är lite över 3500 kr dock med företagskostnaden den lätt kommer till de indiska nivåer. Indien är onekligen billigare än Baltikum dock i kristider sjunker löner i Baltikum snabbt.
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto