1 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Det “säkraste” sättet för er som privatpersoner är att ett nytt AB lånar pengar för att köpa bolaget. Dock kommer banken troligtvis att kräva säkerhet och någon form av personlig insats i bolag ändå. Skulle tippa på att banken kanske lånar ut ca 70% av köpeskillingen så som marknaden ser ut i dagsläget, kanske till och med något lägre vilket innebär att ni får själva skjuta till pengar till det nya AB som ni startar och då kanske banken nöjer sig med den säkerheten/insatsen från ägarnas sida och sedan kommer banken att troligtvis ta samtliga aktier i det bolag som ni tänker köpa i pant.

Så kort och gott är det mest sannolika att ni kommer att få skjuta till egna pengar och resterande del kan ert nya AB låna för att köpa bolaget. Så brukar det gå till vid sådana transaktioner.

Ett tips är att om man inte vill låna privat kan (om ni startar ett AB som köper bolaget) att vara att gå till Almi för de finansierar i princip alltid resterande del av köpeskillingen med lägre krav på avbetalningstakt dock till en högre ränta. Går man till en vanlig bank är avbetalningstiden normalt 3-5 år på ett förvärvslån (snarare 3-4 år som det ser ut på marknaden idag)

Hoppas du fick lite svar på frågorna.
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto