1 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej,

Visst kan du köpa in din bil men du bör tänka igenom om det är idé. För det första bör du ha någon form av oberoende värdering, så att du inte köper in den till överpris för att minska din skatt…

För det andra kommer bilförmånen som ett brev på posten om du inte har en annan privat bil som är minst lika bra. Du behöver även skriva körjournal.

För det tredje kan det vara idé att fundera på vad för en bil du behöver ha. På din privata bil finns ingen moms att lyfta. Om du ska ha en personbil gäller för de flesta avdragsförbud på momsen. Om du däremot kan tänka dig en pickup (med flak, påbyggt skåp är helt ok) eller en lätt lastbil med skåpet i en epparat enhet så får du lyfta av momsen.

Annars bokför du bilen som en inventarie, skriver av den på ett lämpligt antal år.

Använder du bilen i företaget men står för kostnaderna själv ska du skriva reseräkningar och ta ut den skattefria milersättningen, 18,50. Många som glömmer det.

Jag har utgått från enskild firma men principerna är samma när det gäller marknadspris & körjournal & reseräkningar.

mvh
Hans
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto