6 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Bokföringskostnaden beror rätt mycket på omfattningen, dvs hur mycket du har att bokföra och inte minst hur bra ordning det är. Är det mycket strul (saknade underlag, diffande dagskassor etc) kan det dra iväg en del.

24 000 kr för ett bokslut låter rätt saftigt! Fast var inte revisionen inkluderad där också? För revision får man nog räkna med åtminstone 10 000 kr/år nuförtiden, ofta t o m mer. Ett bokslut brukar väl ligga på max 5 000 kr. Men om igen, det beror mycket på omfattningen och ordningen. Har du preussisk ordning tycker jag du betalar alldeles för mycket. Har du jättestruligt – hey, the sky is the limit! 🙂

Du får absolut göra bokföring och bokslut själv, om du vill och kan. Revisionen däremot måste ju en revisor göra (iaf än så länge).

/Micke
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Förresten, att ha en byrå som gör både bokföring och bokslut brukar vara mer ekonomiskt och praktiskt. Sen låter man revisorn hålla sig till revisionen.

/Micke
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Jag håller med micke….det bästa är att anlita ngn som kan göra både bokföring o bokslut. Kostnaderna beror nog på hur mkt det finns att bokföras men du får nog kontakta några ekonomibyrå o sen bestämma vad det kan löna sig för dig. jag har precis bytt bokföringsföretag eftersom de som skött redovisningen för mig har tredubblat priser! Min kompis har rekommenderat sifferhjälpen ekonomibyrå, de verkar vara billigare än de flesta företagen. Hon är jättenöjd, hoppas att det också går bra för mig 🙂
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Jag planerar att starta eget.Enskild näringsidkare.Eftersom jag inte är insatt så undrar jag om man alltid måste anlita revisor för revitionen.även enskild näringidkare
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Som enskild näringsidkare är du inte skyldig att ha revisor.

I övrigt är ett tips för att få ner kostnaderna att använda ett webbaserat bokföringsprogram som innebär att man själv kan göra en del och sedan kan bokföringsbyrån göra resten då bägge kan logga in i samma program och ha tillgång till samma information samtidigt.
0
Tidigare medlem Personal svarade 12 år sedan

Skulle vilja återuppta denna tråden igen för att det är en rätt intressant fråga – vad det borde kosta att bokföra…
Det är strax 2 år som jag har ett AB som jobbar med internationella affärer inom textil (cross-trading från 3e till 3e land). Förra årets omsättning var ca 10 mln sek, men det var bara 15 fakturor (levererar råmaterial i containrar; 1 cont = ca 100 000 USD). Varje månad har jag ung. max 2 inköpsfakturor och 2 försäljningsfakturor, 2-3 avräkningar gällande remburs (Letter of credit)och 2-3 fakturor gällande sjöfrakt. Hit tillkommer 4-6 fakturor som jag betalar för telefoni, post, certifikater eller köpskvitto på något som jag köper för bolagets behov.
Som månadstransaktioner är det ung.10-15 banktransaktioner totalt per månad. Det utförs även lönespecifikation för min lön (med samma belopp varje månad). Bokförare fakturerar 4-6 timmar varje månad för bokföringsarbete inkl.månadsdeklaration till SKV. Ã?r det lagom eller mycket??? Jag betalar 610 kt/tim.
Tack för era svar, ni, som har en längre erfarenhet.
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto