4 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Hej Per.

Tror du tänker ett steg längre än du behöver. Om du driver en enskild firma samt att du har en anställning så är det en FA skattesedel du behöver. Men om du har ett aktiebolag eller handelsbolag så har du automatiskt en F-skattesedel.

Så frågan är vad du driver eller vill driva för företagsform. Och när det gäller seriösitet så ger AB oftast ett seriösare intryck än HB eller EF.

Mvh,
Starke
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Håller med ovan talare, jag tror ingen lägger någon större vikt vid om du har FA eller F. Däremot kan AB i vissa fall kännas mer trovärdigt

Gustaf
nyttforetag.com
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Jag undrar hur man räknar ut F-skatten.
Jag vet inte vad jag kommer att få in per mån.0-några tusenlappar.
Vad skriver man i registreringen.
Tänkte att om man har F-A skatt så kanske man får jobb som ersätter tiden som arbetslös.
Är det fler som funderat i samma banor.
0
Tidigare medlem Personal svarade 14 år sedan

Att räkna ut F-skatten är rätt krångligt för en enskild firma. Det är inte omöjligt att göra för hand, men jag skulle inte ge mig på det utan skatteprogram (eller SKV:s webb-dito).

Fast det behöver du inte göra själv. I Skatte- och avgiftsanmälan stoppar du inte det du tror att du kommer att tjäna under året (inkl lön, räntekostnader på bolånet, näringsverksamheten, momssiffror etc), så stoppar SKV in siffrorna i sitt program och räknar ut din F-skatt. F-skatten är helt enkelt en förinbetalning av din inkomstskatt, så om du tjänar exakt som du gissar i SOA-anmälan, kommer din F-skatt vara exakt som din inkomstskatt för det året, utspritt över 12 månader.

Därför rekommenderar jag att du ”gissar lite lågt” och definitivt inte överdriver ditt inkomstestimat. Eller kanske t o m sätter 0 för näringsverksamheten för att sedan uppdatera preliminärdeklarationen när du vet mer om hur verksamheten går. Du kan uppdatera den hur ofta du vill under året. Du vill inte börja betala F-skatt/prelskatt innan du börjar dra in pengar.

/Micke
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto