6 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 12 år ago

Hejsan, jag är väldigt intresserad av att höra mer om din idé, du kan maila mig på amandalarsson@mac.com
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej,

Jag är intresserad av tidningsidén som sådan eftersom det kräver en del i startläget, där inte minst tryckkostnader är en stor del.
Som frilansande journalist har jag också flera tidningsidéer, då med fokus på ishockey eftersom det är min nisch, men att dra igång en tidning är ett ganska massivt projekt.
Har du, som har de tankarna, några konkreta tips när det gäller generellt startande av en tidning?

//Jonas
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Jag vet inte riktigt hur det skulle gå till. (Bara en av mina ideer jag gått o tänkt på).
Men en tidning som skulle profilera sig som verklig fakta.

Inte som dagens tidningar som försöker vinkla varje historia o göra den så stor som möjligt för o sälja fler upplagor.

Skulle vara kul o se en tidning som kanske kritiskt granskar andra tidningars vinklingar o försöker visa vad som verkligen hände.

Tyvärr kan jag inte ge några exempel såhär på rak arm. Men det har hänt flertal gånger att jag läst artiklar om samma sak på en av de större kvällstidningarna och på en liten lokaltidning och det har vart som natt och dag.

Istället för o ljuga om olika metoder att gå ner i vikt “Få fin figur på 5dagar”. Kanske mer granska metoderna.

Vara trogna sina läsare också när det gäller reklam. Inte låta reklamplatser berätta vad som helst utan att ta ansvar för vad som sägs. Att informationen ska vara riktig från början.

Inte vid snabba intervjuer försöka prata runt sig för att kunna vinkla något. (Kollar man på webtv på en kvällstidning så märker man det är nästan ä

Lite kortare sagt: En väldigt ärlig tidning som försöker skildra händelser på ett ärligt sätt.

Tror en sådan tidning skulle få många trogna anhängare.
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Martin Nygren:

Ingen dum idé – även om man inte ska underskatta att den stora majoriteten vill läsa så kallad skvaller- och nöjesjournalistik.

För en yngre, medveten och utbildad grupp, som jag tror är ganska stor, så skulle din idé säkerligen fungera. Uppslag på saker att granska och ifrågasätta är enorm.

Framförallt vore det intressant att få fram det tänk som finns i mediebranschen idag, som genererar den – ofta undermåliga och enbart sensationsinriktade – journalistik som finns.
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej!

Roligt att se denna diskussion om tidningsidéer, jag är ju själv journalist och har länge haft funderingar kring detta ämne. Tidningsbranschen är förhållandevis tuff just nu och jag tror det krävs nya grepp för att lyckas här. Tänka utanför boxen helt enkelt! kanske mer nischad information, helt nya distributionsvägar eller nya finansieringslösningar och affärsmodeller.

Ska med stort intresse följa diskussionen, om det är någon som får för sig att göra en ny tidning som handlar om småföretagare eller entreprenörskap är jag idel öra.

MvH Gustaf, nyttforetag.com
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 9 år ago

Jag har varit borta från detta forum en tid nu, men fann mig tillbaka idag och satt nu på förmiddagen och såg igenom forumet lite sporadiskt.

Fann denna tråd om just att starta en tidning. Jag har varit i tankarna länge nu och jag VET att det inte finns denna sort ute för den stora massan. Kan inte finna något ens i närheten av ämnet i vardagshyllorna på pressbyrån, ica, kiosker etc.

Men tyvärr så är jag för novis i ämnet. Att bli uppäten av Bonniers är inte vad jag vill. Vart tar man vägen? Hur skapar man grunden för att komma igång?

Jag har själv skrivit mängder med text och repotage som bara ligger och väntar. Dessutom har jag väldigt mycket ideér på uppslag för att fylla tidningen.

Här är goda råd dyra. Vart tar jag mitt nästa steg?
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto