5 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Om du har en alldeles speciell produkt som ingen annan har kan det säkert vara smart att hålla den för dig själv. Men annars har jag som regel att berätta för allt och alla om det jag håller på med. Ju fler som vet om det desto fler kommer förmodligen att nappa på din idé.

Börja med att ta patent på din idé och sedan berättar du för alla om den!
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Om du inte startar den själv kommer nån annan att göra det. 9 av 10 idéer är inte så originella som man tror. Förr eller senare ser en annan person samma behov/marknad som du.
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Min erfarenhet, och den är lång med flera projekt och företag, säger mig att du inte ska smussla för mycket med din idé om det inte handlar om något som ska patenteras. Vidta nödvändiga åtgärder för att skydda din idé och berätta sedan för hela världen om den!
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Håller med, patent @ once! Var i samma sits för några år sedan, hade en bra idé och drog till en patentbyrå i västerås.. där skakade dom på huvdet som om jag vore ett troll.. idag, 5 år senare finns den lite varstans (i telefoner, på webben..) hade jag bara fått patentet kudne man ju leva gött på licenser, alt utvecklat själv.. Så bra idé = gör fort!

Har haft andra rätt okej idéer men inte satt någon plan i verket.. är kanske bara en idé-spruta utan eget engagemang 😉

Lycka till med dina saker!

Ps. Kom just nu på en till (när jag skulle skriva något fyndigt i rutan företag). Man säljer bra idéer! Driftiga människor utan egna idéer kan på så sätt köpa av mig som i princip är tvärt om, lat men med huvudet på skaft 😛
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Tycker också att du skall söka patent. Men fundera ett varv till på kostnaderna som du drar på dig.
Jag har själv varit igenom resan och har nu ett beviljat patent på min idé. Klarade mig faktiskt igenom ansökan och två omgångar förelägganden fram till beviljat patent, men det är ju inte värt ett dugg om idén inte är bra nog. Det får jag förhoppningsvis svar på vad det lider. Två reflektioner:
1. Det tar längre tid än man tänkt.
2. Det kostar en del pengar trots allt (eller är det bara jag som är smålänning?)…
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto