7 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Kollade in sidan. Gillade bäst byta prylar-idén, man har en j-la massa prylar man vill bli av med!

MEn varför är nästan alla idéer teknik/it-baserade? Finns det inte plats för idéer som inte är online längre?
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Håller med ovanstående, väldigt mycket idag fokuseras på affärsidéer som ska genomföras online. Jag tror att det bästa är om man kan kombinera online med verkligheten, exempelvis ha såväl fysiska försäljningsställen som onlinebutik etc.

Kanske kunde vara en bra idé att man testade produkten i butiken och sedan fick den hemskickad med kort lev.tid. Då slipper ju handlaren ha lager och kan därmed få ner lokalkostnaden. Dessutom kan han beställa direkt när han sålt varan, och slipper risken.
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

den typ av entreprenörskap som får uppmärksamhet i såväl forskning som i media är i dagsläget ofta teknik/it/bio etc. Själv tror jag mer på affärsidéer som bygger på sociala strukturer eftersom människan får mer och mer pengar, och således behöver saker att göra på sin fritid.

Min drömaffärsidé går ut på att frigöra tid hos människor! Mer fritid genom en enkel ”sak”. Någon som har en idé om hur det skulle kunna gå till?
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Anledningen till att det just är mkt online ideer är att det är det som intresserar mig. Jag tror att eftersom ekonomin utanför nätet är mkt större finns det många fler ideer där

Fördelen med nätet är att det är lättare att nå en nischad grupp globalt och att det är en annan skalbarhet!
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Christian!

Som du ser har jag rekommenderat Disruptives sida om affärsidéer här ovan, och jag tycker att det är väldigt trevligt att ni delar med er av möjliga uppslag för driftiga entreprenörer.

Men, hur vet man om en idé är bra eller dålig? Har ni på Disruptive något universalknep för att avgöra huruvida en idé är en potentiell succé eller inte? Eller hänger det kanske mer på entreprenören än själva idén?

Det vore spännande om du kan utveckla dina tankar kring vad som är en bra affärsidé här i forumet!
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Bra fråga. Peter och jag har en princip om att inte kritisera affärsideer. Det finns nämligen inga dåliga eller bra affärsideer på det sättet. Det är bara genomförande som räknas.

Realiten bakom det är att verkligheten är så komplex och människor är så svåra att förutse att en affärside måste förkastas av marknaden, inte mitt eller någon annans tyckande.

Jag ser en affärside som en råvara som måste förfinas i dialog med andra eller allra helst med en kund. Fungerar det inte, får man vrida den ett kvarts varv och fortsätta.

Det är också ur det perspektivet man skall se att Peter och jag ger bort affärsideer. Det är en dialog där andra människor kan ge feedback, kunskap och information. En av ideer, crowdsourcad översättning, där har en snubbe som kan översättning uttalat sig. Av den infon kan man dra slutsatsen att på det sättet som vi beskriver ideen, så fungerar det inte.

Nu hänvisar jag till en egen sida här, vet inte om detta är kosher här men i såfall får Gustav editera posten.

Detta var en av mina tidigare bloggposter så den är inte lika bra språkligt och innehållsmässigt som de jag gör nu men jag tror budskapet går fram:
http://disruptive.nu/2007/09/23/en-ide-har-inget-varde/
0
Tidigare medlem Personal svarade 15 år sedan

Råkade skriva Gustav, sorry 😉
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto