5 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal svarade 8 år sedan

Hej Solveig,

Det du skriver om låter som självfakturering. Om det är det så behöver du inte själv skapa en faktura men då ska det framgå på underlaget att det är självfakturering. Dessutom ska kunden ha en separat nummerserie för enbart dina fakturor. Mer info finns från Skatteverket på denna länk http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/moms/faktureringsregler/nagonannankanutfardadinfaktura.4.58d555751259e4d66168000415.html

Vänligen
Joakim Olinder
Auktoriserad redovisningskonsult
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal svarade 8 år sedan

… annars ska du upprätta egna fakturor utifrån deras underlag (glömde jag skriva)
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal svarade 8 år sedan

Tack för svar. Jag har en fråga till för att vara säker på att jag tolkat dig rätt.
Förutsatt att alla kriterierna för självfakturering är uppfyllda, kan jag då skriva mitt fakturanummer på självfakturan och sedan fortsätta min egen fakturering med nästa löpande nummer i ordning? Byrån behöver ju ha sin egen faktureringsserie, men jag använder väl mina egen faktureringsserie för att inte blanda ihop?
Dvs, om min senaste faktura hade nr 100, skriver jag 101 på fakturan och fortsätter sedan med 102 på följande faktura jag skickar ut? Går det att göra så?
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal svarade 8 år sedan

Har din kund en egen löpande nummerserie för dina fakturor behöver du inte använda en egen nummerserie. Om nummerserien hos din kund inte är löpande för dina fakturor måste du dock numrera själv. Eftersom det är ok att ha flera olika nummerserier går det därför bra att helt utlämna självfakturorna från din ordinarie serie, så länge självfakturorna löper i en egen obruten serie från din kund.

Dock måste de kriterier som Skatteverket anger på länken i ett tidigare inlägg även uppfyllas för att det ska ses som självfakturering.

Snurrar jag till det eller förstår du vad jag menar?
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal svarade 8 år sedan

Det enklaste för mig skulle vara att göra som jag föreslog i förra inlägget: Dvs, om min senaste faktura hade nr 100, skriver jag 101 på (själv)fakturan och fortsätter sedan med 102 på följande faktura jag skickar ut? Går det att göra så?
Alltså, kan jag göra som ovan, om alla andra bestämmelser (utifrån Skatteverkets regler) är uppfyllda?

Vill helst inte börja krångla till det med två nummerserier.

Tacksam för svar.
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto