Nästa Evenemang

8 svar

0
Anders Jansson 11 juni, 2008

Resurs Bank hanterar fakturor från 100 kr och uppåt.

MvH Anders

0
Tommy 11 juni, 2008

Tack, Jag kontaktar dom genast… ;-)

0
Anders Jansson 25 juni, 2008

Gick det bra med Resurs Bank?

Anders

0
Håkan 03 augusti, 2008

Har du god marginal på din fakturor? I annat fall kan det vara farligt att sälja dem. :)

0
Anders 03 augusti, 2008

Vilken fara finns när man säljer fakturor? Nyfiken!

0
Riina 05 augusti, 2008

Det torde väl mest handla om vilken deal du får med factoringföretaget. På småsummor kan det äta upp stora delar av beloppet

0
rickard 13 oktober, 2008

hade bara sålt fakturorna i nödfall. Säg att det kostar exv 2% av fakturerat belopp (jag vet inte vad man betalar), detta är pengar som direkt dras på ditt resultat längs ner på resultaträkningen, dvs om du har 10% resultat på omsättningen, så har du plötsligt 8%. Med normal värdering på ett företag på kanske 3ggr vinsten, så har företaget blivit ca 20% mindre värt! Kan vara tänkvärt!

0
Nicklas Engberg 21 november, 2013

Ville bara ge min erfarenhet av hur det fungerar med dessa företag. de profiterar på er som har det tufft likviditetsmässigt, med avgifter på 3-4% och hanteringskostnader på 250 kr för fakturor under 1000 kr osv. osv. Jag hamnade med mitt byggföretag i likviditetsproblem och såg detta med att sälja fakturor som en sista utväg. Det är lite som att kissa på sig, början är det varmt, sen blir det fan katastrof. Nu blev det så att vi orkade inte hålla ut och lämnade in konkursansökan och i samma stund bestred två av våra kunder sålda fakturor till Eurofinans men konstig skäl med att vi inte hade levererat. Totalt hade fakturorna en omslutning på 432 000 kr och Eurofinans hade i sina villkor inskrivet att om de inte får in pengar från bestridna fakturor så tar de borgenären i avtalet och begär pengarna tillbaka pengarna därifrån istället för att ta strid med kunderna som fakturorna avser. Där hamnade jag och jag sa att de får ta detta med konkursboet, men nej så funkar det inte sa de. Vi får alltid tillbaka våra pengar skröt de om och tom VD’n skickade ett mail att jag skulle ”vara man” och betala. De hade en räntesats på 36% på skulder de ska få in från borgenärer. Snart var skulden uppe över 500 tkr. Jag fick krypa till korset och betalade. Det är en tung period nu och jag ber er verkligen kolla avtalet och skriv för fan inte på borgen. Eurofinans är säkert inte ensamma med att skriva liknande avtal, var på vakt och inse att ni ger bort c:a 4% av er vinst på sista raden och ni får ingen hjälp om det skulle krångla till sig som det gjorde för mig.

Logga in eller Registrera för att skicka ett svar

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6