3 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Tja!

Kul! Jag höll förra året på att koda ihop något liknande – en svensk version av bookmooch.com. Men sen kom det andra projekt i vägen och jag kom liksom aldrig i mål. Är det här något liknande?

Jag kollade sajten men förstod inte riktigt hur det funkar – skänker man bort böcker i hopp om att andra ska skänka till mig eller är det ett poängsystem som Bookmooch? Eller får man hitta “perfect matches”, dvs att du har en bok som jag vill ha och jag har en som du vill ha?

Det är väl den första spontana feedbacken på hemsidan – att jag inte riktigt förstår hur det funkar innan jag registrerat mig. Ska kolla mer vid tillfälle.

Vad gäller marknadsföring har jag fått intrycket att bokälskare verkligen älskar böcker – de (vi) kan vara smått fanatiska. Så bara du kan hitta nätverken där bokälskarna samlas, är nog tjänsten rätt lättsåld. Det finns nog en uppsjö av bokbloggar också.

Lycka till!

/Micke
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Tjena,

Precis som föregående talare skriver så förstår man inte riktigt hur det fungerar.

Om jag lägger upp en bokannons och någon nappar på den, måste då personen som nappar på annonsen skicka mig en bok också?
Eller skänker jag en bok till någon och sedan så är det inte mer med det bytet och jag letar efter någon annan bok sedan?

Som sagt, hur själva bytet fungerar kan bli tydligare.

Ett annat sätt att marknadsföra sidan vore ju att få någon stor bloggare att skriva om tjänsten.

Intressant koncept.

Med vänliga hälsningar,

D J
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Hej igen,

Sidan fungerar som en stor bokbank som alla medlemmar kan ta del av. Man måste alltså inte ha en bok i utbyte när någon blir intresserad av en just din bok. Allt går igen i och med att alla bidrar med sin del till bokbanken. Såg själv att detta var mycket oklart på hemsidan. Tack för tipset, detta ska åtgärdas.

Med vänlig hälsning
Samuel Ågren
Bokbyte.nu
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto