3 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Jag tror inte antalet har någon större betydelse för de flesta av oss småföretagare, och jag har inte läst något om att det finns några direkta rätt eller fel heller.
En aktie är ju en del i företaget. Så har du 100 aktier är en aktie 1% av bolaget. Andra verkar räkna att en aktie ska vara värd 100kr, d.v.s. 500 aktier om man har 50000:- som startkapital.

Det är väl först om man ska sälja delar av bolaget, eller ändra fördelningen bland befintliga ägare, som antalet blir intressant.

Har AB sedan 3 månader tillbaks, så jag är absolut inget proffs på detta, men vi skrev 100 aktier när vi registrerade och det har fungerat bra 🙂
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Tack för god info! Toppen!
En fråga bara om man har ett startkapital på 50.000 kr + eget kapital som satsas i bolaget på 600.000 kr, ska man då räkna med de 600.000 kr som startkapital och då beräkning av antalet aktier?
Vad tror du?

Stort tack,
Mvh Jenny
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 10 år ago

Du räknar bara på det som du sätter in som aktiekapital, alltså 50.000:- Som jag har förstått det kan man sedan låna resterande 600.000:- av sig själv och då också betala tillbaks dessa med ränta.

Men du borde nog kolla med någon revisor eller annan kunnig person hur det är bäst för dig att lägga upp allting. Då får du allt rätt från början och slipper ligga sömnlös och fundera över om du skulle ha gjort på något annat sätt…
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto