7 svar
0
Tidigare medlem Personal svarade 17 år sedan

Är det en bra idé och du har en hållbar bugdet brukar det inte vara några problem med Almi. Jag har fått enkel och snabb hjälp med finansiering därifrån iallafall.

Det du borde göra är att gå igenom budgeten och din idé igen eftersom bankerna inte godkände den. Det bör vara en liten varningsklocka, de kan ha fel men de kan mycket väl ha rätt. Tag gärna kontakt med någon med lite erfarenhet och be dem komma med en objektiv kommentar.
0
Tidigare medlem Personal svarade 17 år sedan

Hej!

Almi kan vara ett bra alternativ om inte banken ställer upp, men jag håller med Christian om att det borde vara en varningsklocka om inte banken tror på dina plan och idé.

Dock vill jag klargöra en sak: Såväl Almi som bankerna är väldigt riskmedvetna. Om de inte tror till fullo på din idé kan det vara svårt att få pengar. Problemet är att de som jobbar på de här företagen ofta inte har någon erfarenhet av företagande. Därför vet de egentligen inte alls vad som kommer att fungera och inte.

De tittar helt enkelt bara på risker och affärsplanen utifrån sina egna erfarenheter, vilka ofta är rätt ”svaga”.

Har du till exempel en ny idé som aldrig testats tidigare kan det vara svårt att få pengar eftersom de inte förstår dig, och kan vara lite bakåtsträvande.

Vill du ha hjälp av Almi eller banken får du spela på deras villkor (minska risken, göra en snygg affärsplan etc).

Om du däremot har en helt ny idé med stora risker kan det vara bättre att titta på andra alternativ.

MvH Ola
0
Tidigare medlem Personal svarade 17 år sedan

Om du läser Veckans Entreprenör här intill får Almi sig en rejäl känga, men jag själv har bara goda erfarenheter där ifrån.

Det beror nog på vem som hjälper dig! Försök att hitta någon med erfarenhet från din bransch
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Hej!

Det här är till alla som tänker ta in externt kapital i sitt företag; Tänk efter först! Kapital löser långt ifrån alla problem, och det finns många andra sätt att växa, exempelvis genom samarbeten. jag har sett många som tror att allt ska ordna sig bara för att de fixat finansiering. Akta er för det!

Carl
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Hej!

jag har också funderat på att söka pengar från Almi. Kan någon svara på ungefär hur räntan ligger och vilka villkor ett lån för med sig?

MvH Johanna Nilsson
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Det finns ju olika former av ALMI-lån, bland annat mikrolån och företagarlån, men gemensamt är att räntan är högre än bankens. Med andra ord, kan du får ett banklån är det ofta mer förmånligt. En kombination kan ju också fungera
0
Tidigare medlem Personal svarade 16 år sedan

Tack för alla svar, efter många om och men lyckades jag övertyga SEB 😉
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto