3 svar
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej Pierre!

Tack!

Jag känner tyvärr inte till akvariebranschen speciellt väl, men vid en snabbkoll på Google ser jag att det finns en del konkurrenter. Därmed inte sagt att det är någon omöjlighet att lyckas, det gäller bara att vara bättre än de andra.

Om jag var du skulle jag ta en ordentlig titt på marknaden.

– I vilka städer finns det utrymme på marknaden?
– Vad kan jag göra bättre än mina konkurrenter?
– Hur kan jag få lägre kostnader än mina konkurrenter?
– Kan jag specialisera mig på något sätt?

och så vidare. Och inte minst, fråga akvarieägare vad de vill ha och vad de tycker saknas.

Återkom gärna i ämnet, och lycka till

Gustaf
nyttforetag.com
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej Pierre.
Jag heter Rickard och driver en zoobutik samt har i 14 år sysslat med akvarieuthyrning till företag, landsting och kommuner. Jag har inte marknadsfört mig ordentligt med akvarieuthyrningen än men har precis startat en hemsida http://www.vasterviksakvarieuthyrning.se tryckt upp broschyrer samt visitkort, så nu jäklar ska det bli åka av…
Jag håller till i Västervik och har tänkt att erbjuda mina tjänster i Kalmar län till att börja med sen i hela Småland. Problemet är att Västervik inte ligger på det mest centrala lägget i Sverige utan att man får räkna med många och långa resor.
Däremot så är affärsiden mycket lönsam jag har idag 16 akvarier och räknar med att ha upp mot 50 inom två år och då vara helt självförsörjande.
Tanken att erbjuda akvarieskötsel i hemmen har slagit mig också och vad jag vet så finns inte något liknande i landet. Har också undrat om tjänsten går under hushållsnära tjänster och i så fall blir det billigare för kunden.

Jag vet att om man sköter sig och har rena och snygga akvarier så blir det en bra affär, det viktigaste är att man är först i staden och dess omgivningar för det är långt ifrån alla företag som är intresserande av detta, man får räkna med många nej.

Maila gärna mig om du vill ha mer info.
Mvh Rickard.
0
Borttagen AnvändareTidigare medlem Personal answered 11 år ago

Hej Pierre,

jag kan inte heller så mycket om akvariebranschen, men jag var på ett kundbesök hos ett akvariebolag för en månad sen.

de var mycket väletablerade i med strategisk placering i landet, dessutom erbjöd de akvarium, fisk med påfyllning, skötsel o jour till en fast månadskostnad.

tror att det är ett bra erbjudande som andra aktörer kan gå i bra vinst med, eftersom det ändå är en relativt liten bransch som har mycket potential i dagsläget.

en vinnare i detta koncept är nog den som kan arbeta i tydliga processer och rutter för att minimera kostnader.

Lycka till!!
Du måste vara medlem för att svara på frågan

Hej kompis! För att använda Mitt Företag fullt ut behöver du logga in eller bli plusmedlem för att fortsätta läsa. Det tar 2 minuter att skapa ditt konto.

Logga in eller Skapa ditt konto