BETA

Sociala medier – så här lyckas ditt företag!

20 november, 2014

Internet & Sociala Medier

Facebook, Google+, Linkedin, Twitter, Pinterest… Idag finns det en hel...

Facebook, Google+, Linkedin, Twitter, Pinterest… Idag finns det en hel uppsjö av sociala medier och nätverk som används i både privata och professionella syften. Frågan är vilka av alla dessa sociala nätverk som passar dig och ditt företag bäst? och vad behöver du göra för att lyckas?

Skapa nya och starkare kundrelationer med sociala nätverk

Enligt Internetstatistik.se finns idag mer än hälften av av Sveriges företag på de sociala nätverken. Sociala nätverk är ett bra sätt visa dina kunder att ditt företag är mänskligt, aktivt och att ni är engagerade och bryr er.

Studier har till och med visat att kunder hellre handlar från ett företag som har en Facebooksida än ett företag utan. Att arbeta med sociala nätverk har dessutom visat sig vara ett bra sätt att öka förtroendet för varumärket genom att du får en närmare relation till dina kunder.

För att du ska komma igång med eller kunna förbättra din närvaro i dina sociala nätverk ska vi ta oss en titt på hur Ridestore, Telia och Ving har lyckats i sina kanaler!

1. Gilla Ridestore på Facebook för extrema äventyr

Facebook har idag mer än 1,1 miljander aktiva användare och är därmed det största sociala nätverket i världen. På Facebook finns konton av många olika anledningar, allt ifrån att bygga nätverk och följa vänner till att marknadsföra sig själv eller sitt företag.

Genom Facebook ges ett företag många möjligheter att knyta an till sina kunder och på olika vis. Ett företag som lyckats att knyta an till sina kunder och som är duktiga på att skaffa fler genom Facebook är klädbutiken Ridestore.

 

2. Telia twittrar för en utökad kundservice

Twitter har idag närmare 300 miljoner användare världen över. Det som särskiljer Twitter från de tre andra nätverken är att varje inlägg är begränsat till 140 tecken. På Twitter måste du alltså förhålla dig kort och noga överväga hur du väljer att kommunicera.

På Twitter är det viktigt att det finns ett nyhets- eller kunskapsvärde i det som publiceras. Ett företag som är duktiga på detta och som har valt att arbeta med direkt kundservice via Twitter är Telia!

3. Följ med Vings personal jorden runt på Instagram

Instagram är en tjänst för fotodelning och det största sociala nätverket för bilder. Idag finns det ungefär 200 miljoner användare på Instagram. Tjänsten tilllåter dig som användare att publicera bilder med eller utan filter och filmer om maximalt 15 sekunder.

Genom Instagram kan du fota produkter, upplevelser, erbjudanden och dela med dig till dina följare – ett företag som lyckats bra med det är researrangören Ving!

Klicka här för att ta del av Vings 4 framgångsfaktorer på Instagram.

 

Johanna tipsar:
Glöm inte att länka till dina social nätverk på din hemsida så att dina kunder hittar dig i alla kanaler som du är aktiv i. Har du inte redan lagt in dina social nätverk gör det nu. Se till så att ditt företag också syns i sociala medier, jag håller utkik!

Twittra till Hemsida24

Johanna_ny_liten
//Johanna Bohlin
Kommunikationsansvarig på Hemsida24Inspiration
Vi träffar George Clooney – här är hans 5 framgångstips!
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson