5 steg till bättre affärer på LinkedIn

25 juni, 2014

I Sverige använder över 1 miljon människor LinkedIn, och genom att öppet dela med dig av kunskap, erfarenheter och referenser säkerställer du omgivningens bild av dig. Här får du fem avgörande LinkedIn-råd.

På LinkedIn skapar du profiler för såväl dig själv som för ditt företag, där erfarenheter, erbjudanden och kompetenser kan visas upp. Här får du fem konkreta exempel på hur du kan skapa affärer på LinkedIn.

1. Gå med i grupper
Ta del av kunskap inom ett visst ämnesområde och möt personer som är intresserade av din bransch. Hitta potentiella nya kunder i grupper som berör just ditt affärsområde.

2. Starta diskussioner
Svara på och ställ frågor för att säkerställa att du blir “den man vänder sig till” när man behöver hjälp. Bygg ditt eget professionella rykte kring din kompetens.

3. Be om rekommendationer
Alla vill vi jobba med personer som någon annan litar på, så publicera en tidigare kunds goda ord om dig. Kanske något av det mest kraftfulla marknadsföringsredskap som finns.

4. Skicka kontaktförfrågningar
Bestäm dig för vilka kunder du vill ha och ta direktkontakt med dem. Berätta för dem vad de har att tjäna på att ha dig i sitt kontaktnät.

5. Bevaka aktivitetsflöden
Dina kontakter ställer ofta frågor, söker lösningar eller samarbetspartners helt öppet. De delar även med sig av andras aktiviteter så helt plötsligt kan du ha en ny kund på Island.

Henrik Björklund är Vd på Right Thing united och författare till boken “Nå framgång på LinkedIn” vilken bland annat visar på hur plattformen kan gynna marknadsföring och försäljning.