BETA

Så fungerar världsekonomin – få koll en gång för alla

8 februari, 2017

Sa fungerar varldsekonomin med Ray Dalio

Världsekonomin påverkar oss. Vet du hur den fungerar? Om inte, rekommenderar vi varmt den här videon där Ray Dalio enkelt och konkret förklarar varför ekonomin går upp och ner. Ett absolut måste!

Okej, vi vill gärna säga som Petter Stordalen sägs ha sagt: Varför ska jag bry mig om den här lågkonjunkturen?

Ekonomin går upp och ner – det är väl bara att köra på och göra sitt bästa? Absolut, vi håller med till 98 procent. Men, många av oss kommer också att bygga hyggligt framgångsrika företag, vilket innebär att vi kommer att tjäna pengar. Pengar som vi gärna vill investera. Kanske i nya projekt och företag, kanske på börsen, kanske i fastigheter.

Och när du investerar, vill du definitivt ha koll på världsekonomin. Den påverkar hur mycket kapital det finns i omlopp för StartUps, den påverkar fastighetspriserna och den påverkar börsutvecklingen.

Hur fungerar världsekonomin?

Det är lätt att känna att världsekonomin är omöjlig att förstå. Varför kan det inte vara högkonjunktur jämt? Varför blir det recessioner? Ja, till och med orden som beskriver läget är så avancerade att man blir avigt inställd.

Därför har vi valt ut en lite länge video till dig idag. En video du helt enkelt måste se, om du har det minsta intresse för hur världen mår ekonomiskt. Och hur det påverkar dina investeringar.

Ray Dalio är mannen som förutsåg krisen 2008, och som driver en av världens största hedgefonder, Bridgewater. Dessutom är han den 69:e rikaste människan i världen, enligt Forbes. Värd att lyssna på med andra ord. Och i den här videon förklarar han enkelt och konkret hur världsekonomin fungerar. Se!

 
Privatekonomi
Tänker du som rika eller fattiga?
Försäljning & Lönsamhet
Styr ekonomin med rätt prissättning