Mysteriet med den gemensamma nämnaren

23 februari, 2014

Förra veckan fick jag förmånen att mingla med ett hundratal...

pussel

Förra veckan fick jag förmånen att mingla med ett hundratal nyutexaminerade Balansekonomer i Göteborg och Malmö. Stolta och med glansiga ögon berättar de om de resultat de har åstadkommit i sina liv och hur dessa resultat bara såg ut som drömmar, omöjliga att uppfylla, för bara några månader sedan.

På vägen hem i natten funderade jag på vad deltagarna egentligen har gemensamt och jag kom då att tänka på ett ögonblick där jag själv fick ett rikare liv, ett liv som innan det ögonblicket såg ut att vara omöjligt.

Det var höst och jag var trött. Trött på att resa land och rike runt i TV-program. Jag var trött på att sitta i köer på morgnarna och på kvällarna. Kort sagt, det var höst, jag var utmanad i alla möjliga områden i livet och jag hade fått nog av att kämpa för att passa in och räcka till i mitt liv.

Jag kommer ihåg att jag gick in till mina två affärspartners, coacher och bästa vänner och försökte göra slut. Jag försökte övertyga dem om att jag inte längre orkade med att leva så här längre och att jag behövde göra något nytt. De var fantastiska!

De gav mig allt utom det som jag trodde att jag ville ha. De hjälpte mig den där hösteftermiddagen att se att det inte är JAG som behöver förändras för att passa in i det här livet. Det är LIVET som behöver förändras för att passa MIG.

Insikten slog ned som en bomb i mitt liv. Det är JAG som har skapat allt det här. Min ekonomi, min hälsa, mina relationer, mitt liv. Allt är på det sätt som JAG har skapat det. Vägen framåt för mig låg i att sluta försöka passa in i livet och istället bygga ett liv där jag passar in.

Åren har gått och som alla insikter som man verkligen får på djupet tar man dem snart för givet och glömmer bort dem. Men på vägen hem från kursdeltagarnas firande slog det mig att det var nog det som de alla hade gemensamt under kvällen. De hade gett upp att försöka passa in och istället byggt om sitt liv till det som passar dem.

Min gåva till dig idag är en uppmaning att ge dig själv det du behöver:

  • Om du tycker att du har för lite pengar, lär dig inte hur man klarar sig ändå.
  • Lär dig hur man får mer!
  • Om du tycker att du har för lite tid, lär dig inte hur man överlever under stress.
  • Lär dig hur man skapar med tid!
  • Om du känner att du har för lite energi. Lär dig inte att kämpa på.
  • Lär dig att hur du kan få det du verkligen vill ha!

Charlie Söderberg
Rikedomscoach på Balansekonomi
E-handel
Foto av: Facebook
Hur fungerar Facebook Shops? Här är allt du behöver veta
Ekonomi & Bokföring
Årsredovisning för ditt företag – här är allt du behöver veta