Inspirationer och provokationer

10 oktober, 2013

Vill du ta dina resultat till nästa nivå? Vill du...

heder-heart-on-fire

Vill du ta dina resultat till nästa nivå? Vill du ha mer av något? Mer tid? Mer pengar? Mer energi? I så fall är det på en basal nivå ganska enkelt. För att få nya resultat behöver man göra nya saker. Så långt är allt klart och tydligt, men frågan som grumlar kristallkulan är varför vi då gör samma sak om och om igen, om vi nu vill ha nya resultat.

För mig är två avgörande nycklar till beteendeförändring: ”Den tändande gnistan” och ”Stödet som gör att vi orkar hela vägen in i mål”. Jag tänker idag utveckla den förstnämnda av de två. Att göra förändringar och bryta vanor kräver energi, mycket energi. För mig ter det sig som att vi gör samma sak om och om igen för att vi inte har tillräckligt med motiverande energi till att göra något nytt. Vi är istället fullt upptagna med att göra det vi gör idag.

För att få något nytt behöver vi göra något nytt och för att göra något nytt behöver vi känna något nytt. En väg är att bli mer motiverade och inspirerade av vad det nya skulle kunna vara. Att ”tända en eld i hjärtat och sedan förflytta den till baken”. En annan väg till att bli mer motiverad är att istället ordentligt tröttna på de resultat som man har idag. Man kan alltså genom att tröttna skifta perspektiv och bli mindre upptagen med allt det där som verkar fylla ens liv till bredden idag.

Min plan var alltså att skriva några inspirerande respektive provocerande påståenden för att hjälpa till att skapa en förändring. Jag har nu klurat en gång till och ändrat den planen.

För det är ju så att alla ni 40 000 läsare har gjort stora eller små förändringar i era liv. Förändringar som på ett eller annat sätt gjort ditt liv rikare. Istället för att själv baka ihop en prydlig lista, ber jag er alla att hjälpa mig att inspirera och provocera er alla med citat, insikter eller påståenden som berört dig och fått dig att skapa en förändring i ditt liv.

Veckans guld finns alltså nedan i kommentarstråden. Alla som skriver belönas med en härlig känsla av att ha bidragit till att göra andras liv rikare och den kommentaren som tänder den största elden i mitt hjärta belönas även med ett signerat exemplar av boken ”Ett rikare liv!”

Nu är det din chans att skicka gåvan vidare. Berätta gärna nedan, vad tänder din eld? 🙂

Tack,
Charlie Söderberg
Rikedomscoach på Balansekonomi
E-handel
Foto av: Facebook
Hur fungerar Facebook Shops? Här är allt du behöver veta
Ekonomi & Bokföring
Årsredovisning för ditt företag – här är allt du behöver veta