BETA

Bli ditt bästa jag med Hour of Power och meditation

14 januari, 2016

Meditera Meditation

Världens främsta företagare använder sig av tydliga morgonrutiner för att lyckas. Två vanliga verktyg är Hour of Power och Meditation.

Varför ska jag bli världens bästa jag?

Du har ett företag. Visst, men företag är påhittade. Att utveckla ditt företag handlar egentligen bara om att utveckla människor, som kan tänka smartare tankar som kan leda till mer lönsamma och hållbara företag.

Och all framgång i företaget börjar med dig. Och att du har de kroppsliga och mentala förutsättningarna som krävs för att tänka stora tankar och åstadkomma fantastiska saker. Hur tillfreds du är på jobbet – tror du att det kan påverka hur mycket du säljer? Japp, forskningen visar att tillfredsställda säljare säljer för 37 % mer. Boom.

Du behöver vara ditt bästa jag för att kunna utveckla ditt bästa företag.

Och hur blir jag mitt bästa jag?

Jag tänker dela med mig av två verktyg som framgångsrika företagare över hela världen använder för att bli sina bästa jag.

Verktyg 1: Hour of Power

Det första kallas för The Hour of Power, och används flitigt av bland annat mästercoachen Tony Robbins. Det innebär i praktiken att skapa morgonvanor som hjälper dig att bli ditt bästa jag. Så här gör du: Direkt när du går upp på morgonen ägnar du 60 minuter åt att:

1. Under 20 minuter ta hand om din kropp genom styrketräning, yoga, jogging, en promenad eller någon annan fysisk aktivitet. Det säkerställer att din kropp har de fysiska förutsättningarna att skapa framgång i ditt liv.

2. Ägna 20 minuter åt att få inspiration. Vi vet vid det här laget att allt handlar om energi och att du tänker dina bästa tankar och gör ditt bästa jobb när du är inspirerad. Frågan är bara hur ofta du tankar ny energi och inspiration? Gör det varje morgon under 20 minuter genom att läsa en inspirerande bok eller se ett YouTube-klipp. Om du följer Mitt Företag på Facebook, får du varje morgon tips om ett klipp eller en bok som inspirerar till framgång.

3. Ägna 20 minuter åt att meditativt gå igenom dina visioner (som vi gick igenom i steg 1), vilka mål du har för dagen, och inte minst, hur du vill vara som människa idag.

Om du gör detta varje morgon – kommer du alltid att starta dagen stark, inspirerad och målmedveten. Och om du inte tror mig, säg det då till Obama och Oprah Winfrey som har liknande morgonrutiner varje dag.

Verktyg 2: Meditation

Det andra verktyget är något jag personligen precis har upptäckt – nämligen meditation. Hur många av er är det som mediterar? Jag ska vara ärlig. Jag tycker att meditation har känts lite skumt och som något en viss typ av människor gör, men inte jag.

Men av ren nyfikenhet började vi studera forskningen som visar att du blir mindre stressad och mer kreativ om du mediterar, att det efter bara 11 timmars meditation (inte i sträck hoppas jag) uppstår strukturella förändringar i den del av hjärnan som styr fokus och självkontroll, att du blir mer fokuserad, att du blir mindre stressad (vilket visas i inte mindre än 163 studier) och inte minst, att kvalitén på äktenskap och kommunikation mellan människor förbättras avsevärt.

Känns det som ett stort steg att börja meditera för att bli en bättre företagare? Då rekommenderar jag appen HeadSpace, som superenkelt lär dig grunderna under 10 minuter om dagen. Gör det som en del av din Hour of Power.

Hur kommer mitt liv förändras om jag blir mitt bästa jag?

– Du får en trevligare kropp som ger dig mer energi
– Du börjar dagen inspirerad och målmedveten
– Du blir mindre stressad och mer kreativ, fokuserad och kommunikativ
– Du vet att du följer i fotspåren på världens mest framgångsrika människor, som har den här typen av morgonvanor. Bara en sån sak.

Citatet

Och behöver du ytterligare en morgonvana för att verkligen få fart på dig själv, gör då som Steve Jobs: “I have looked in the mirror every morning and asked myself: “If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” And whenever the answer has been “No” for too many days in a row, I know I need to change something.”
Personlig utveckling
Foto av: iStock
6 vanor som gör 2020 till ditt och företagets stora succéår
Personlig utveckling
Morgonvanorna som skapar framgångsrika dagar
Bloggar
Mina morgonvanor – ett av mina viktigaste framgångsknep