Är vi klara med garagepolitiken?

14 september, 2014

Valdebatterna har avlöst varandra och idag är sista chansen för...

header-val

Valdebatterna har avlöst varandra och idag är sista chansen för oss alla att säga vårt om moder Sveas nästa fyra år. Vems vision för framtiden känns mest lockande? Vems strategi känns mest rimlig? Vems handlingsplan känns smartast? Jag har lyssnat noga på alla (ja nästan alla) sidor, jag har dragit mina egna slutsatser och jag har röstat. Det hoppas jag att du också har gjort.

Vad jag också hoppas är att alla de politiker som pratat sig hesa i flera månader nu får chans att stanna upp ett ögonblick och lyssna på sig själva. Jag vet inte hur det är för dig men för mig är det nämligen så att ibland när jag pratar så tänker jag ”det där var riktigt klokt sagt” och ibland tänker jag ”det är resonemanget höll inte riktigt”. Det är sällan, för att inte säga aldrig, som jag kommer fram till dessa analyser om mina egna tankar genom att bara tänka dem. Det är först när jag kommunicerar dem som styrkor och svagheter visar sig tydligt.

Politiker i all ära, men den som har absolut störst påverkan på dina nästkommande fyra år är du. Jag hoppas att även du unnar dig en alldeles egen ”valrörelse” för att prata om dina val i livet och i vilken mån de verkligen ger dig det livet som du innerst inne vill ha.

Jag vill alltså understryka TALANDETS vikt här. För vi är många som försöker lösa våra problem genom att gå hem i tvättstugan och TÄNKA ut en ny lösning. Det brukar ärligt talat funka så där, för vi har en tendens att bara tänka sådant som vi tänkt tidigare. Och den som bara tänker ”gamla tankar” gör samma misstag om och om igen. Det finns en vits med att tvingas prata om det för att själv kunna höra om mitt sätt att tänka är värt att rösta på.

Dessutom kan det ju bli så att den som man pratar med bli inspirerad, och vips har man en koalition och början på ett gemensamt partiprogram för sitt egna rikare liv. Så dagens frågor till dig är:

  • Om ditt liv var ett land och du var en politiker i det landet, vilka tre vallöften skulle du då vilja ge för de kommande fyra åren?
  • När du hör dessa löften, tror du på dem och tror du att de kommer fixa biffen?
  • Är din strategi för en blomstrande framtid värd att rösta på eller behövs det förnyelse i internpolitiken?

Många hälsningar,
Charlie
Ledarskap & Styrelse
7 framgångsrika vanor alla stjärnföretagare har
Digitalisering
Vi testar TextExpander – verktyget som skriver dina texter
Ledarskap & Styrelse
10 sätt som gör dig mer som Richard Branson