BETA

Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag helt säkert

19 februari, 2018

Tänk om vi kan radera ordet nybörjare i våra huvuden och istället bara testa och se hur det går. Släppa rädslan av att misslyckas och att vara dålig på något. Så här gick det för mig när jag i helgen blev utmanad att åka längdskidor för första gången.

I helgen åkte jag och mina vänner Ziba och Johanna och hälsade på hos vår vän Jessica som bor i Oslo. Vi träffades när vi pluggade i Karlstad. Vår vänskap fyller fjortis i höst vilket givetvis ska firas med en riktig fjortisfest. Tänk vad fantastiskt att vi fortfarande älskar varandras sällskap och att vi bokar in tid för att resa till varandra eftersom vi bor på helt olika ställen. Det kallar jag riktig vänskap.

Längdskidor i Oslo

När du är i Norge är det nästintill omöjligt att inte gå på tur med skidorna. Jag som kan räkna antalet gånger jag har stått på ett par längskidor på en hand sa blankt nej till det när förslaget kom upp i vår konversation på messenger. Väl på plats i Oslo, omgiven av ett sagolikt snölandskap och strålande vinterväder lät jag mig ändå övertalas.

Jag är tacksam över att jag har vänner som utmanar mig och får mig att testa nya saker. Det är alltid jobbigt till en början för att du känner dig sämst. Jag är inte alls kompis med känslan av att vara dålig på något. Att vara nybörjare är inte det lättaste i vuxen ålder. Men kommer du ihåg när vi var barn? Då var det kul att testa ny saker och vi gick in med energi och glädje. Ordet nybörjare fanns i inte i våra huvuden.

Tänk om vi kan radera ordet nybörjare och istället bara testa och se hur det går. Släppa rädslan av att misslyckas och vara dålig på något.

Eller som Pippi säger: Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag helt säkert.

Längdskidor i Oslo

Hur det gick på skidorna? Jag ramlade i uppförsbacke – någon mer som har lyckats med det? Och jag gick i nedförsbackarna som jag tyckte var för branta. Men utöver det så tog jag mig runt de två timmarna som vi var ute. 

Jag tänker försöka ta fram Pippi i mig så fort jag står inför en utmaning jag är livrädd för. Kasta mig ut i stället för att hålla tillbaka. Men jag kommer att behöva hjälp att påminna mig om det när min hjärna vill ta den lätta vägen. Därför är jag oerhört tacksam över att ha vänner som pushar mig när jag behöver det.

Här kan du följa mig i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Ledarskap & Styrelse
11 avgörande steg – så får du företaget att växa
Rekrytering & Personal
Så bygger du framgångsrika team i snabbväxande företag