Så här kan du rädda världen från klimathotet

13 augusti, 2018

Mönsterskydd Miljö

Skulle du vilja öka försäljningen och kundlojaliteten, samtidigt som du hjälper till att rädda världen från klimathotet? Då behöver du följa vår enkla strategi och lära dig de 11 stegen som verkligen gör skillnad, både för dig och för vår värld.

Om inte nu, när? Om inte du, vem?

John F Kennedys klassiska citat, mer aktuellt än någonsin när vi pratar om klimathotet. Du och jag vet att vi måste göra något drastiskt för att minska koldioxidutsläppen. Men, vi tenderar att lägga över ansvaret på andra. Vad gör politikerna? Varför använder inte industrierna grön energi? Det är u-ländernas fel, alla kan ju inte ha bilar där!

Men varför är det någon annans ansvar, mer än ditt och mitt? Varför ska någon annan ta på sig ledartröjan, när du och jag kan göra det?

Så vad kan vi göra då? Och gör det någon skillnad?

Vad du och ditt företag kan göra för att rädda världen från klimathotet

Du som läser det här är förmodligen företagare. Jag gör därför antagandet att du är driven, mån om att skapa en bättre värld och har handlingskraft nog att få saker att hända. Dessutom är du en förebild för andra, människor som lyssnar på dig. Och det är därför just du är så viktig. Tänk om du kan påverka fem andra människor att göra något annorlunda för klimatet idag. Jag är övertygad om att du kan göra det, om du bestämmer dig.

Vad kan just du och ditt företag göra, för att minska klimathotet? En ny studie visar på enkla saker som du kan ta beslut om att göra direkt. Vissa får stor påverkan, andra mindre. 

Så här stor effekt får dina insatser. Vad gör du redan idag i ditt liv och i ditt företag, och vad kan du göra annorlunda imorgon? 

Klimathotet Radda varlden diagram

För att du och jag ska kunna göra skillnad, behöver vi visa för andra vad vi gör annorlunda. När du har börjat köpa grön energi, berätta det för alla dina kunder och uppmana dem att göra samma sak. Bestäm dig för att göra en ny insats varje månad, och låt kunderna och dina vänner följa din resa för att göra världen bättre. Jag lovar, det kommer att ge resultat också i kundlojalitet och i din försäljning.

Du är en förebild, och människor vill följa dina exempel. Därför kan du göra större skillnad än du tror för världen!




Bloggar
Mina svar på livets viktigaste frågor
Bloggar
Så här enkelt blir du (och ditt företag) klimatneutral
Ledarskap & Styrelse
Foto av: ShutterStock
3 saker framgångsrika entreprenörer gör – så kan du härma