Sälj mer på mässa! Så undviker du de 5 vanligaste fallgroparna

8 november, 2015

"Tänk igenom syftet med bjudgodiset." 1 av 5 heta tips som får dig att sälja mer på mässa!

 

Läs också: 6 enkla tips för att sälja mer i butik

 1. Särskilj dig

  Att sälja på mässa är ett perfekt tillfälle att visa upp dig – ta tillfället i akt och gör det! Ifrågasätt normen. Har alla barbord och tv-skärmar – då kanske du kan ha en soffgrupp och en whiteboard? Delar alla ut flyers? Då kan du dela ut något annat. Håller de andra föredrag? Om inte – gör det! Genom att tänka igenom de olika delarna kan du också visa vad din verksamhet erbjuder. Och viktigast av allt: sticker du ut, drar du till dig fler kunder och säljer mer på mässan.

 1. Tänk igenom syftet med ”bjudgodiset”

  Var noga med detaljerna. Vilket godis ska du ha? Är det hårda karameller en fin tryffel? Fundera på om du överhuvudtaget ska ha godis – kanske är en espressomaskin mer inbjudande. Det finns inga fel – se bara till att det finns ett syfte med vad du bjuder på. Tänk på att vara unik och försök sticka ut!

 1. Var en entrévärd – inte en inkastare

  Föreställ dig att dina besökare vill vara hos dig, precis som en entrévärd på en exklusiv klubb. Fokusera på det kunden kan vara intresserad av, vilket kan vara olika från kund till kund. Det ska vara en upplevelse att komma till din monter – inte ett påtvingat besök som på en turistrestaurang.

 1. Var lätt att förstå

  Det ska vara lätt att förstå ”hur man gör” i din monter. Ser det för krångligt eller komplicerat ut kommer mässbesökarna att hoppa över din monter. Det ska vara lätt att kliva in och lätt att stanna kvar.

 1. Få folk att vilja stanna

  Det är en grundläggande mänsklig psykologi men vi dras till varandra. En monter full med folk är mycket mer attraktiv än en tom monter. För att sälja på mässa: se till att dina besökare känner sig bekväma med att stanna och ställa frågor, titta på dina produkter eller testa det du säljer. Då kommer det fler.

 

Vilka är dina bästa tips för att sälja på mässa? Skriv i kommentarsfältet!
Digitalisering
Foto av: AdobeStock
Våra bästa guider för att överleva corona som företag
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär