BETA

Skapa ett förtroende för din webshop

24 november, 2015

Skapa förtroende i din webshop för kunden

För att besökarna i din webshop ska bli kunder måste...

För att besökarna i din webshop ska bli kunder måste de känna sig trygga. Här är några tips som får dem att lita på dig.

1. Igenkänningsbara betallösningar

En webshop med betallösningar som man känner igen säljer mer. Dina kunder kräver att betalning sker snabbt, enkelt och säkert. När du väljer betalningsalternativ till din webbutik, tänk inte bara på att de ska vara bra för dig som säljare utan även på att de måste vara trygga och fungera bra för kunden.

2. Säker shopping

De flesta känner igen emblemet för Trygg E-handel och medvetet eller omedvetet känns det säkrare att handla om det syns i butiken för potentiella kunder. Detta certifikat och andra liknande skapar en tryggare och säkrare tillvaro för onlineshoppare och du bör absolut följa riktlinjerna, certifiera din webbutik och visa emblemen tydligt.

Säker betalning för webshopenn
Visa tydligt betalningsalternativ och trygghetscertifikat i din webshop, exempelvis i sidfoten eller i toppen på webshopen.

3. Snabb leverans, fri frakt och fria returer

Fri frakt och fria returer är något som skapar trygghet hos dina kunder. Vetskapen om att de faktiskt kan få hem produkten, testa, ångra sig och byta till en annan gör att betydligt fler affärer går igenom. Har du möjlighet att erbjuda detta, gör det!

Snabb leverans är också något du ska visa tydligt i webshopen. Ju snabbare du kan leverera produkterna, desto större är chansen att dina besökare handlar av dig istället för hos dina konkurrenter eller i en fysisk butik där leveranstid inte existerar.

4. Personlig kundservice

Att tydligt visa ett telefonnummer till kundcenter eller en live-chatt ökar tryggheten markant hos besökarna i din webbutik. Kunder tycker att det känns tryggt att ha möjligheten att kunna prata med en “riktig” person och ställa frågor om produkterna samt få service och support. Visa tydligt vilka öppettider du har samt hur man får tag i dig.

5. Omdömen och referenser

Visa vad andra nöjda kunder tyckte om butiken och produkterna genom att ha kommentarer på produkter och omdömen utspridda på genomtänkta ställen i webshopen. Vad andra kunder tyckte väger ofta tyngre än vad webbutiken själv säger.

6. Information om företaget bakom butiken

Skapa en sida i din webbutik med information om företaget som ligger bakom butiken. Att kunna läsa om när företaget startade, vilka som jobbar där och vad som är målet och visionen skapar trygghet hos besökarna.

7. Svar på vanliga frågor

Sammanställ de vanligaste frågorna du får av kunder på en egen sida och döp den till Vanliga frågor eller FAQ (frequently asked questions). Detta är både bra för dig och för besökarna så du slår faktiskt två flugor i en smäll. Du får färre samtal vilket sparar dig tid. Besökarna känner sig tryggare och får snabbare svar på sina frågor.

Lycka till med att skapa förtroende i din webshop!


Dags att starta webshop eller förnya din befintliga butik?

Vi på Smelink.se hjälper dig med allt du behöver för att öka din försäljning på nätet:

Läs mer om webshop hos Smelink.se


 
Personlig utveckling
Svårt att sova? Här är 21 sömntips som verkligen fungerar
Personlig utveckling
Så blir du supereffektiv under Corona-krisen – 6 steg
Försäljning & Lönsamhet
Hitta nya kunder i Coronakrisen – här är 8 smarta sätt