4 smarta tips för att öka din försäljning online

29 januari, 2021

Vill du öka företagets försäljning online? I den här artikeln delar Visa med sig av fyra vassa tips för att hjälpa dig att synas och ta betalt digitalt.

I den här guiden delar vi med oss av tips om hur du kan öka din försäljning online. Tipsen kommer från ett av världens största betalningsnätverk Visa som genom ett initiativ som kallas Företagshjälpen sammanställer användbara tips och verktyg för att du som småföretagare ska utveckla din digitala affär.

Guiden berör till exempel:

  • Hur du ska tänka när du väljer plattform för e-handel
  • Så ska du tänka kring varumärke och visuell identitet
  • Hur du jobbar effektivt med sociala medier
  • Få ökad trovärdighet genom att jobba med omdömen

Innan du läser guiden rekommenderar vi dig varmt att gå in på Visa Företagshjälpen, där du hittar fler tips på hur du har möjlighet att öka försäljningen online.

Försäljning online
Eilin Schjetne – Product Director, Visa

– E-handeln växer snabbt. Det kan bli helt avgörande för svenska småföretag att öka sin närvaro online under och efter coronapandemin. Med sociala medier, aktiv marknadsföring och en fungerande e-handel har Sveriges småföretag möjligheten att driva vidare sin verksamhet i ett exceptionellt svårt läge, säger Eilin Schjetne, Product Director på Visa.

Välj rätt e-handelsplattform för ökad försäljning online

Den viktigaste faktorn för att lyckas med försäljning online är att välja rätt e-handelsplattform för just ditt företag. Det finns en lång rad aktörer att välja mellan, och det är smart att ställa sig följande typ av frågor inför valet.

  • Har e-handelsplattformen alla funktioner jag behöver i min e-handel?
  • Utvecklas plattformen löpande utan att jag behöver göra uppdateringar själv?
  • Finns smarta verktyg för att hitta nya kunder och öka försäljning online?

– Vi ser tydligt att en krånglig check out- och betallösning online får kunder att överge sitt köp. 7 av 10 onlinekunder har någon gång gjort det[1]. Det är ett bortfall som kan stå många småföretagare dyrt – och därför kan e-handelsplattformen vara avgörande för affären, fortsätter Eilin.

Skapa ett säljande varumärke

För att lyckas med din försäljning online är ditt företags varumärke och visuella identitet helt avgörande. En logotyp som sticker ut fastnar och sannolikheten att dina kunder kommer ihåg dig ökar, vilket kan leda till fler affärer över längre tid.

Fundera kring vad din verksamhet ska signalera för värden och ta hjälp för att låta de grafiska elementen på din webbplats och i sociala medier signalera just det.

Tips! På Visas plattform Företagshjälpen kan du till exempel läsa mer om Canva och Tailor Brands för att skapa logotyper och designa trycksaker på ett enkelt sätt.

Öka din sociala närvaro

82 procent av alla internetanvändare i Sverige använder sociala medier varje vecka, enligt nya siffror från Internetstiftelsen[1]. Det finns därmed stor möjlighet att nå ut till potentiella kunder genom att tänka över och jobba aktivt med din sociala medier-närvaro.

Viktigt att tänka på är att olika målgrupper finns på olika sociala medier-plattformar. En 18-årig man finns inte på samma plattformar som en 58-årig kvinna, till exempel. Välj därför var ditt företag finns med omsorg, så att du lägger din tid och kraft på rätt saker.

Tips! På Visas plattform Företagshjälpen kan du bland mycket annat läsa mer om verktyget HootSuite som hjälper dig att automatisera och bevaka ditt företags sociala medier.

Få omdömen för ökad synlighet

Om nuvarande kunder pratar gott om dig innebär det större möjligheter för att nya kunder vill testa dina tjänster eller produkter. Jobba aktivt med att be kunder om omdömen, antingen genom sociala medier eller på fristående, oberoende, plattformar. Det är inte ovanligt att kunder inför ett köp söker efter recensioner, så att tänka på detta kan innebära mycket positivt för din affär.

Recensionerna kan också ge dig en möjlighet att få reda på vad du kan göra för att förbättra din verksamhet.

Tips! På Visas plattform Företagshjälpen finns fler tips om hur du kan tänka kring omdömen för att skapa synlighet. Bland annat kan lära dig mer om verktyget Trustpilot som är en gratis och öppen plattform för kundomdömen för företag och konsumenter.

Fler verktyg för ökad onlineförsäljning

Visas portal Företagshjälpen hittar du fler tips om hur du kan öka möjligheterna att sälja på nätet.


#växatillsammans – detta gör vi för att hjälpa dig och ditt företag just nu

Den här artikeln är en del av vår kampanj #växatillsammans. Under två månader lägger vi 100% fokus på att hjälpa dig och ditt företag att växa i annorlunda tider. Vi gör det genom inspiration, kunskap och verktyg som verkligen gör skillnad – och genom att dela historierna från Sveriges företagarhjältar. Och vi gör det tillsammans.

#växatillsammans är ett samarbete mellan Visa, världens största nätverk för betalningar, och våra sajter Driva-eget.se och Mittföretag.com.

Här kan du läsa mer om #växatillsammans och hur vi hjälper ditt företag just nu.

visa.se/foretagshjalpen får du tips och råd om hur du digitaliserar ditt företag och ställer om för en ny framtid. Du får också verktyg och tips för att nå fler kunder.
#växatillsammans är ett samarbete med

Alla varumärkesnamn, logotyper och/eller varumärken tillhör respektive innehavare egendom och används bara för identifieringsändamål. Omnämnandet av dessa innebär inte att produkten godkänns eller är ansluten till Visa.

[1] https://svenskarnaochinternet.se/rapporter/svenskarna-och-internet-2020/sociala-medier/instagram-vaxer-mest-hos-pensionarer/#2020-7.1

* Den förlängda provperioden om 30 dagar gäller för de första 50 som anmäler sig. Ordinarie provperiod är 14 dagar. Ytterligare villkor gäller.

AdvertisementVäxa
Nu startar vi om Företagarsverige tillsammans!