BETA

Skriv sökmotoranpassade texter till din hemsida

20 oktober, 2015

Hur du skriver sökmotoranpassade texter till din hemsida

Vilket företag vill inte ha många och relevanta besökare på...

Vilket företag vill inte ha många och relevanta besökare på sin hemsida? Konkurrensen är hård när det gäller att hamna högt i sökresultaten på Google och andra sökmotorer. När du har sett till att dina texter är skrivna för webben så att besökarna vill läsa dem, är det dags att optimera så att även Google tycker om dem.

7 bästa tipsen för sökmotoranpassade texter

1. Sökord i menynamnen

Erbjuder du hårklippning? Då är bra om just det ordet och dina andra viktigaste sökord finns med i din meny som en egen sida. Då ser Google att en av dina sidor handlar om just detta sökord.

2. Väsentliga huvudrubriker och underrubriker

Undvik att döpa rubriker i texter till “Nyhet” eller liknande utan använd dina viktigaste sökord även här. Huvudrubrikerna (H1) är nämligen en av de delar av din hemsida som Google tittar först på. “Billig herrklippning i Växjö” skulle kunna vara en bra, sökbar rubrik. Även i underrubrikerna är det bra att ha med viktiga sökord.

3. Sökord i början på textstycken

Få med dina viktigaste sökord tidigt i textstycken, t.ex. “Hårklippning, färgning och hårtoning är vi bäst på i Växjö…”. Google tittar i texterna först och främst på det som står i högst upp i början på din hemsida.

4. Inte för långa texter

Skriv korta och innehållsrika texter uppdelade under talande rubriker, tydliga stycken eller punktlistor. Behöver du skriva mycket, skapa hellre fler sidor där besökare som är intresserade kan läsa mer specifik information.

5. Få sökord ger bättre resultat

Satsa på 3-5 sökord per sida. Om du satsar på för många ord blir det rörigt och varje ord får sämre resultat. Ett sökord är ett ord eller en kort fras som dina potentiella kunder kan tänkas skriva in på Google, exempelvis “Damklippning i Växjö” eller “Färga hår Växjö”.

6. Uppdatera texter ofta

Gör ändringar i texterna och byt ut bilder och skriv nyheter så ofta du kan för att hålla din hemsida intressant och aktuell för både besökarna och sökmotorerna. Google känner av hur ofta hemsidan uppdateras och med fler uppdateringar ökar relevansen och således även placeringen i sökresultaten.

7. Använd interna och externa länkar

Underlätta för dina besökare att hitta relevant innehåll genom att skapa länkar på hemsidan. Relevanta länkar visar sökmotorerna vilket innehåll som hänger samman. Internlänkar är bra för att du lotsar runt besökarna på din hemsida på ett naturligt sätt och leder till att besökarna stannar längre på din hemsida. Externlänkar kan behövas om man vill hänvisa till någon artikel på en annan hemsida. Tänk på att få in viktiga sökord i länktexterna, exempelvis “Mer om Damklippning” istället för bara “läs mer”.


Behöver du hjälp med sökmotoroptimering av din hemsida eller webshop?

Vi på Smelink.se hjälper dig att få fler och mer intresserade besökare:

Läs mer om sökmotoroptimering hos Smelink.se


 

 
Skatter & Avgifter
Foto av: AdobeStock
Vad är F-skatt och hur ansöker mitt företag om f-skatt?
Starta
Foto av: AdobeStock
Vilken företagsform ska jag välja? Jämför företagsformer här.