Vad är content marketing?

2 april, 2015

Content marketing – Vad innebär det? Content marketing (innehållsmarknadsföring), betyder...

Content marketing – Vad innebär det?

Content marketing (innehållsmarknadsföring), betyder att du skapar och publicerar redaktionellt innehåll anpassat till din målgrupp regelbundet. Syfte är att öka antalet kunder, förändra eller förbättra synen på ditt varumärke. Vare sig du driver en frisörsalong, redovisningsbyrå, byggfirma, eller vill sälja din produkt i din webshop – kan content marketing vara ett sätt för dig att öka antal kunder samt få nöjdare kunder.

Vilka är fördelarna med att jobba med content marketing?

Content marketing på Internet är fortfarande ganska nytt och det är svårt att snabbt nå märkbara resultat. Det finns många fördelar med att publicera bra innehåll på din webbplats men det kan krävas en del tid och jobb innan ditt arbete visar resultat.

Content marceting leder till fler besökare till din hemsida eller webshop

Att ha relevant innehåll på din webbplats gör att du hamnar högre på sökmotorerna, som google, på fler sökfraser vilket i sin tur innebär fler klick till din webbplats. Med content marketing ökar antalet besökare till din webbplats.

Fler relevanta besökare

Ju mer relevant innehåll du publicerar som har med dina produkter och tjänster att göra, desto mer lär sig Google om vad din hemsida eller webshop handlar om. Sökmotorn kommer då kunna placera din webbplats högre vid sökningar som är relevanta till det du faktiskt gör, vilket självklart leder till fler besökare som är intresserade av det du säljer.

Anledning till återbeösk

Att ha bra innehåll på din hemsida eller webhop ger dina besökare en anledning till ett återbesök, Ju fler gånger de återkommer, desto större är chansen att de konverterar från nöjd läsare till betalande kund.

Öka antalet intresseanmälningar samt affärer

Med fler besökare kommer du också att få fler intresseanmälningar och affärer via din hemsida eller webshop.

Ökat förtroende för dig och ditt varumärke

Genom relevant innehåll skrivet på ett professionellt sätt visar du att du är seriös, duktig på det du gör och tänker på dina besökares intressen. Det leder till ökat förtroende – besökarna känner för dig och ditt företag och förtroende är en av de viktigaste bitarna i processen för en kund att genomföra ett köp.


Behöver du hjälp med sökmotoroptimering av din hemsida eller webshop?

Vi på Smelink.se hjälper dig att få fler och mer intresserade besökare:

Läs mer om sökmotoroptimering hos Smelink.se