Blondinbella avslöjar: Så lyckas du med din blogg

4 maj, 2012

Att synas på Internet och genom sociala medier har blivit...

Att synas på Internet och genom sociala medier har blivit en stor del av en företagares liv. En som är expert på vad som fungerar på Internet är Isabella Löwengrip, som även är aktuell med sin andra bok. Med sin blogg blondinbella.se är hon en av Sveriges mest uppmärksammade entreprenörer och hon vet hur man sticker ut och gör sin blogg framgångsrik. Här är ett urval av hennes tips från boken Mind Your Own Business.

1. Namnet på bloggen är viktigt, det ska vara lätt att komma ihåg. Inte för långt och inte för krångligt. Läsaren ska känna för bloggen bara genom att höra namnet.

2. Uppdatera ofta och ha en tydlig bild av vilka typer av inlägg du ska skriva varje dag. På så sätt slipper du få skrivkramp.

3. Hitta en nisch där du är ensam. Jag skulle hellre coacha en blogg som skriver om smycken än en blogg som skriver allmänt om mode. Med en nischad blogg behöver du inte ha speciellt många läsare för att få annonsörer.

4. Blanda ämnet du skriver om med personliga inlägg. Det är blandningen som lockar.

5. Var aktuell och försök skriva om aktuella händelser som dina läsare känner igen sig i.

6. Lägg upp din blogg på bloggportalen och bloggtoppen.

7. Bygg upp ett nätverk med andra bloggare genom att byta länkar eller ta en fika tillsammans. Människor i Sverige är rädda för att bjuda andra på lunch, men se till att göra det.

8. Var inte rädd för att uttrycka dina åsikter i bloggen. Varför är svenskar så rädda för det? Åsikter lockar besökare.

9. Kommentera gärna andras bloggar, det är ett enkelt sätt att få nya besökare. Det var en person som gick in på min blogg och kommenterade med orden ”tack för att du besökte min blogg, vad kul att du gillade den!” hon fick 15 000 unika besökare från mig den dagen. Det gäller att komma på kluriga sätt att få nya besökare. I bloggvärlden måste du verkligen armbåga dig fram.

10. Hitta samarbeten med tidningar och skriv för dem utan att ta betalt, bara för att göra ditt namn känt.

11. Det är inte så viktigt med stavning och meningsbyggnad, jag har själv dyslexi. Jag skriver i Word och rättstavningsprogrammet hittar det mesta. Jag gillar talspråk, men du måste anpassa ditt språk till målgruppen.

Fler tips och viktiga råd från Isabella Löwengrip hittar du i boken Mind Your Own Business – där 50 av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer ger sina viktigaste framgångstips. Du köper dina exemplar (perfekt gåva!) av Mind Your Own Business här.