BETA

Klart! Uppdrag #57 – Skaffa en elbil (Nissan Leaf)

30 oktober, 2018

Nissan Leaf Elbil Företagsleasing

Klimatsamvetet vann – det blir en elbil istället för en fet cabb. Och det känns magiskt bra!

Okej, visst hade det varit coolt med en fet cabb. Manligt och allt det där (eller?). Men coola beslut är inte alltid bra beslut. Därför blir det pass på cabben, av flera orsaker. Det opraktiska såklart, även om opraktiskt inte är ett hinder i sig. Men primärt att mitt samvete kunde aldrig komma runt problematiken i att köpa ytterligare en bil som går på fossila bränslen.

Så det är med stolthet och glädje vi just har bestämt oss för en elbil – närmare bestämt en Nissan Leaf. Årets Bil i Norge, sägs det. Och norskarna kan ju det där med elbilar. Lågt förmånsvärde och ännu lägre skatt. Och det blir företagsleasing såklart, eftersom vi primärt kör i businessen. 5 200 kronor inkl moms per månad, och företaget kan dra halva momsen. Förmånsvärdet är strax över 2000 kr, inte illa. Och sjyssta Bose-högtalare…

Är detta en cool bil? Nja, det är ju ingen Tesla. Men ryktena säger att det är den bästa elbilen som går att få tag i till ett rimligt pris. Och eftersom jag är helt ointresserad av bilar vill jag inte gärna lägga uppåt miljonen för ett coolare brand.

Klimatsamvetet är lugnat. Vår gamla Opel Insignia får leva vidare hos en ny ägare. Och vi glider ljudlöst in i framtiden utan fossila bränslen och med ett och annat laddstopp på vägen.

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Bloggar
Nya uppdrag i Livet på 500 dagar
Livet på 500 dagar
Är misslyckanden ett misslyckande?
Livet på 500 dagar
Rösta på mig i Nyårslöftet – ev vinstpengar till Barncancerfonden