Skaffa hemhjälp – uppdrag klart!

21 februari, 2017

Mat Hemhjälp

Jag är inte överförtjust i att handla, laga mat och städa. Därför är jag extra glad idag när jag har hittat supersmidiga lösningar för att slippa detta. Uppdrag #97 Skaffa hemhjälp är biff!

Varför är det viktigt för mig att skaffa hemhjälp? Svaret är enkelt, jag vill fokusera min tid på det som är viktigt för mig. Mina relationer. Mina företag. Min utveckling. Och att – förhoppningsvis – göra världen lite bättre.

De fem ingredienser i livet jag gärna vill outsourca är städning, laga mat, handla, stryka och tvätta.

Det två sistnämnda – tvätta och stryka – ägnar jag väldigt lite tid åt. Därför har jag bestämt att jag kan fortsätta göra det själv, det känns ju bara fånigt att någon annan ska ägna 20 minuter i veckan åt detta.

Städa, laga mat och handla däremot – det har jag nu tagit hjälp med.

Spara tid genom att ta hemhjälp

Laga mat Vad ska vi laga? Kan du laga mat idag? Jag känner inte för att laga mat, ska vi äta ute? Du känner kanske igen dig. Lösningen: Få hemleverans av färdiga matlådor med god och näringsrik (och hemlagad) mat. Vi har precis valt Foodh i Västerås, som levererar direkt till dörren där vi jobbar på Dream Valley. För att minska transporterna kommer vi beställa med tre-dagars-intervall. Bonus: Vi slipper handla mer än en gång var tredje vecka, och då bara frukost. Ps. Bor du i Stockholm skulle jag definitivt rekommendera appen Karma, som också gör gott för miljön.

Städa Den här ekvationen är superenkel. Städhjälp varannan vecka (det räcker!). Sparar massor med tid. Görs mer ordentligt. Aldrig något snack om vems tur det är. Och underbar känsla att komma till ett nystädat rum. Finns inga ursäkter för att inte ha städhjälp, om du frågar mig.

Ta-da – så enkelt var uppdrag #97 Skaffa Hemhjälp avklarat. Viss njutning går faktiskt att köpa för pengar!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka