Månad 1: 6 uppdrag avklarade och några missar på vägen

1 februari, 2016

Månad 1 i Livet på 500 dagar. 6 uppdrag avklarade och 4 som inte alls gick vägen. Dags för en summering av den första månaden.

Första månaden i Livet på 500 dagar har gått, och det fordrar förstås en sammanfattning över såväl avklarade uppdrag som missade sådana. Vi börjar med det bästa!

6 uppdrag avklarade i Livet på 500 dagar

#29 Lära mig surfa – Check!

Om du har den minsta ådra av äventyr i dig, och gillar vatten, så rekommenderar jag dig varmt att testa surfing. Jag kan förstås inte påstå att jag är den nya Kelly Slater efter en dag i vågorna, men jag klarade mitt mål: att klara att surfa hela vågor utan att ramla. Mersmak!

Läs inlägget om surfingen här

#40 Road Trip i amerikanska södern – Check!

Yes! Yes! Yes! Drömmer du om en Road Trip, boka den i södern. Austin, New Orleans, Nashville, Memphis, Savannah. Vi snackar rötterna till världens musik. En ren njutning! Här lever Elvis.

#52 Korsa USA i cabb – Check!

Den ultimata frihetskänslan. Som att glida i ett vykort med olika motiv varje dag. Visst, det var så kallt att vi bara körde nedcabbat i 4 timmar på hela resan, men vad gör det.

Läs inlägget om resan här.

#56 Fira nyår i Las Vegas – Check!

Världens största fest sägs det, och nu när vi har testat håller vi med till 100 %. 300 000 sköna gamänger på The Strip. En boost för äventyraren i dig.

Läs inlägget om nyår i Las Vegas här.

#70 Testa Ziplining

Världens högsta och näst längsta, och konstigt nog inte alls så läskigt som man kan tro. Snarare ren njutning i någon kilometer, 300 meter över marken, i hastigheter upp till 100 km/h. Nästa gång du bokar in en semester, boka in en zipline (finns på massor av ställen).

#76 Hänga och jobba i Karibien

Ett av mina viktigaste mål är att kunna jobba var och när jag vill. Här fick jag verkligen göra det, och det var precis lika trevligt som jag hade hoppats. Samtal till Sverige och strategiarbete blandat med poolen, karibisk mat och surfing. Kan man göra så? Just do it.

Läs inlägget om att jobba i Karibien här

Allt går inte som på räls

Jag har räknat ut att jag behöver genomföra drygt 6 uppdrag per månad för att klara alla 100 på 500 dagar. Målet var att klara av minst 10 på resan till USA. Men, det blir tyvärr inte alltid som jag har tänkt mig.

Det finns tydligen inga bungalows på vattnet i varken Florida eller Puerto Rico. Och nöjesfältet i San Antonio där jag skulle åka en av världens galnaste berg-och-dalbanor var stängt. Den planerade resan till Kuba blev för dyr. Och några klippor att hoppa från hittade vi inte heller.

Så avslutningsvis är det väl bara att citera den legendariske IBM-vd:n Thomas J Watson.

”Om du vill dubbla dina framgångar, måste du dubbla dina misslyckanden”.

/Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka