BETA

Uppdrag #100: Ge blod

4 september, 2018

Det enklaste du kan göra för mänskligheten är att ge blod. Så varför har jag inte gjort det förut? Nu är alla ursäkter förverkade, och idag har jag äntligen blivit blodgivare.

På min lista över allt jag vill hinna med i livet – Livet på 500 dagar – hade jag tre “wild cards”. Och ett av dem kändes så självklart när jag väl kom på det. Att ge blod.

Så enkelt. Det vara bara att gå in på geblod.nu och registrera sig som potentiell blodgivare. Igår var jag inne på provtagning på Västmanlands Sjukhus, där jag fick svara på frågor och testa mitt blod och andra hälsoaspekter. Om fyra veckor får jag veta om jag blir godkänd (det tror jag) och sedan får jag lämna blod fyra gånger per år.

Vad är din anledning till att inte ge blod?

Jag har tänkt på det här i alla år, och min mamma tjatar alltid om att jag måste göra det. Och ärligt, vilka är anledningarna till att inte bli blodgivare? Du räddar liv. Du får en liten peng att skänka till välgörande ändamål. Det är bra för hälsan. Och extremt bra för ditt samvete.

Du kanske är känslig för nålar, För att se blod. Men ska det verkligen hindra dig från att göra något riktigt bra? Jag säger som Astrid Lindgren. Mod är inte att inte vara rädd. Mod är att vara rädd och göra det ändå.

Nu har jag gjort det, och Malina bestämde sig igår för att också anmäla sig. Nu väntar vi bara på dig. Om du kommer på en vettig anledning att inte göra det, maila mig på gustaf @ mittforetag.com. Alla mina undanflykter har nämligen varit bullshit!

/Gustaf

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter
Bloggar
38 sätt att hitta nya kunder
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka
Bloggar
Oprah Winfrey och Therese Lindgrens framgångstips