Lära sig sjunga och skaffa sexpack på en månad?

6 februari, 2016

Livet på 500 dagar – månad 2: Skaffa ett sexpack, lära mig meditera och lära mig sjunga. Och 4 uppdrag till. Detta blir en mycket utmanande månad.

Efter en lång resa kommer vardagen som ett ånglok, och det är lätt att bara ryckas med och göra som jag alltid har gjort. Därför behöver jag tydliga mål för att lyckas fortsätta vandringen i Livet på 500 dagar, även om jag inte ”hinner med”. Här kommer månadens mål.

7 uppdrag på listan i februari – här kommer de!

#4 Lära mig sjunga

Jag är mäkta imponerad av alla som kan sjunga, och detta är verkligen något jag vill lära mig. Status idag? Jag vet ärligt talat inte. Målet är i alla fall att sjunga så bra att det är njutbart att lyssna. Tar det en månad eller 10 år? Ingen aning. Men enligt min nya sångpedagog kan alla lära sig, det tar bara olika lång tid. Strategin är fyra sånglektioner under februari, och minst 15 minuters övning hemma per dag.

Bedöm själv efter min första lektion, kommer det att ta 30 dagar eller 30 år?

#14 Sporta ett sexpack

Now we´re talking! Ett högst egocentriskt mål, men visst vore det coolt att en gång i livet ha sportat en tvättbräda? Frågan är vad som krävs? Jag har alltid tränat ganska mycket, tidigare 4-5 gånger i veckan och senaste året 3-4 gånger.

Men, tvättbrädan har aldrig vågat sig fram. Nu ger jag det en månad på max, här är min strategi.

1. 10-20 minuters Happy Hour-träning varje dag (allround-träning). Läs om Happy Hour här.

2. Ett träningspass varje dag, mellan 30-90 minuter. Exempel: Gym, pass på gymmet, löpning, snabb gång, yoga etc. Nyckeln verkar vara variation, så att kroppen aldrig vänjer sig och blir bekväm.

3. Vardagsmotion! Varje gång möjligheten infinner sig. Stå upp och jobba. Gå i rulltrappan. Gå och vänta, istället för att stå och vänta.

4. Gå minst 10 000 steg varje dag. Det snyter man inte ur sig, har jag märkt februaris första dagar.

5. Kosten. Naturlig. Måttlig. Utan halvfabrikat. Sluta äta när jag börjar bli mätt, istället för att tömma tallriken. Ingen mat efter 20.00 på kvällen. Läs också #36 Äta naturligt och skippa halvfabrikat.

Alright, tror du att det räcker? Här kommer nulägesbild (trodde aldrig att jag skulle lägga upp en halvnaken bild på mig själv, men allt för konsten).

Gustaf Sexpack

#34 Lära mig meditera

Rekommenderat av många, bemästrat av få, en stor utmaning för mig. Nuläget är max 30 sekunders förmåga till full koncentration. Målet är att kunna kontrollera mina tankar under 10 minuter.

Hur? Jag vet faktiskt inte än, alla råd är välkomna. Finns det Youtube-kurser (allt finns på YouTube!)?

#36 Äta naturligt och skippa halvfabrikat

Det här låter ju hyggligt enkelt. MEN, det är skitsvårt! Steg ett är att inte handla någon mat med tillsatser (och helst ekologisk och närodlad). Testa själv, det tar minst en timme extra att hitta 20 matvaror som når upp till kravet. Tumme ner till matbutikerna.

Och gillar du – precis som jag – att äta ute är det en ännu större utmaning. Nej, jag vägrar vara den där jobbiga typen som frågar om varje ingrediens. Strategin är att välja exempelvis matiga sallader på ställen som utger sig för att vara ekologiska och hälsosamma. Keep it simple and natural.

#43 Lära mig spela gitarr

När jag ändå ska lära mig sjunga, kan vi lika gärna bygga på med lite skönt gurgung också! Vissa förkunskaper finns sedan barnsben, men nu är målet att dra igenom Sweet Home Alabama, en hyggligt gitarrbaserad låt. Jag tror YouTube blir min räddning.

Räcker det med 15 minuters träning om dagen för att fixa detta på 29 dagar?

#53 Bemästra lotusställningen

Om du liksom jag är gammal fotbolls- och innebandyspelare vet du att detta är en utmaning. Korta, snabba muskler är inte optimala för yogis. Se vad Lotusställningen innebär här.

Yoga en gång i veckan. Fyra stretchövningar på morgonens Happy Hour, varje dag. Plus rörlighetsträning i duschen. Det är min strategi. Räcker det?

#78 Skaffa en personlig tränare

Såklart ett enkelt uppdrag. Men det ska vara en skön typ, som förstår att jag inte vill bli muskelknutten med urringning som sträcker sig till naveln.

Mitt budskap till den PT jag hittar: Visa exakt hur just du kan hjälpa mig att nå mina mål.

Ingen tid att förlora. Jag känner mig motiverad. Brottas ibland med tankar om detta är genomförbart. Är det för jobbigt? Är det ens fysiskt möjligt?

Då tittar jag på den här videon. Tvekan försvinner.

/Gustaf 

Ps. Alla tips för att klara de här uppdragen är otroligt välkomna. Här, på sociala medier eller på mailen.

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Skatter & Avgifter
Skattefria förmåner – Vilka friskvårdsaktiviteter är skattefria?
Personlig utveckling
Foto av: iStock
6 vanor som gör 2021 till ditt och företagets stora succéår