Dag 14-15: Två av mina stora drömmar har gått i uppfyllelse

16 januari, 2016

Dag 14-15 i Livet på 500 dagar. När vi rullar in i otroligt vackra Savannah har två av mina stora drömmar gått i uppfyllelse – #52 Korsa USA i cabb och #40 Roadtrip i amerikanska södern. Livet på 500 dagar levererar!

Om du frekvent läser mina inlägg i Livet på 500 dagar, vet du att frihet är mitt stora ledord. Och vad karaktäriserar frihet mer än en roadtrip genom landet där friheten värderas högre än någon annanstans – USA.

Och det blev två drömmar i en smäll. Vi kar korsat USA från kust till kust, och samtidigt hunnit med en roadtrip i amerikanska södern (rekommenderas varmt). 80 timmar i bil, 97 % en njutning. Yihaaaaa!

Los Angeles – Las Vegas – Monument Valley – Gallup – Lincoln – Fort Stockton – Austin – Lafayette – New Orleans – Clarksdale – Memphis – Nashville – Savannah.

Här kan du läsa mer om dessa två uppdrag och få inspiration till din drömresa. 

#52 Korsa USA i cabb

#40 Roadtrip i amerikanska södern

3 av 100 uppdrag avklarade! PS. Om du också funderar på att korsa USA i cabb, gör det på sommaren. Vi har kört nedcabbat i 10 minuter. Totalt. Tur att vi ska till Miami nu.

Mina bästa Happy Hour-tips!

När jag berättade om konceptet Happy Hour (läs inlägget här), var det många av er som hörde av sig och ville veta hur jag lägger upp min ”20-20-20-timme”. Här kommer några tips!

20 minuter fysisk aktivitet

Jag brukar ägna halva tiden åt övningar med egna kroppen som vikt. Armhävningar, situps, benböj, Yoga Squats, rygglyft, vadlyft, utfall etc. Därefter 5 minuter med expanderband (biceps, triceps etc). Underbart redskap. Och 5 minuter åt stretching och enkla yogaövningar för att nå mitt mål – #53 Bemästra lotusställningen.

20 minuter inspiration

Ted.com är favoritkällan, där världens främsta hjärnor delar med sig av sina insikter. Passar utmärkt att titta på till frukost, om tiden är knapp. Alternativt en inspirerande bok. Just nu läser jag Gretchen Rubins The Happiness Project – briljant i sin enkelhet.

20 minuter målmedvetenhet

Den mest utmanande punkten för mig, eftersom den kräver fullt fokus i nuet. Jag försöker tänka igenom vad jag vill uppnå under dagen (to do:s), om jag gör rätt saker för att nå mina mål och hur jag vill vara som människa det kommande dygnet.

Och efter en kylslagen roadtrip. Oj, vad jag ska njuta av Happy Hour på beachen i Miami.

/Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka