Dag 12-13: Hur Elvis inspirerar mig att klara av 4 nya uppdrag

14 januari, 2016

Elvis Graceland Gustaf Oscarson

Dag 11-13 i Livet på 500 dagar. Elvis – vilken legend. Visste du till exempel att han var Hollywoods största stjärna? På Graceland hittar jag inspirationen till att klara av några av mina roligaste uppdrag: #1 Skriva en hitlåt, #4 Lära mig sjunga, # 17 Lära mig dansa och #43 Lära mig spela gitarr. Stay tuned!

Från bomullsplantagen i Clarksdale glider vi in i Memphis, rock ´n rollens och soulens huvudstad. Det var på Stax Studios och Sun Studios som Elvis, Johnny Cash, Tina Turner och alla andra legender spelade in sina första plattor.

Mystiken ligger i luften och hela staden andas musik. Vi njuter. Inte av staden, som är rätt ful, men av att vandra i fotspåren av de riktigt stora. Den legendariska bluesgatan heter Beale Street, och här hittar du minst två uppsättningar band per klubb per kväll. Rock on!

Men, det är Graceland som har den stora dragningskraften. Elvis hem. Den galna inredningen (stort GILLA!). Hans grav. Och all nostalgi. Den nutida bilden av Elvis känns ibland skev. Bilden vi får här, är den av världens största artist genom alla tider. Som dessutom var Hollywoods största namn under en period.

Respekt.

Om du har det minsta intresse för musik, bör du genast sätt upp Graceland på din lista över platser att besöka.

Next stop: Nashville. The city of Country. Ni hör, varenda stad vi landar i är ett musikens mecka. The Grand Ole Opry – radioshowen som startade hela balunsen 1925 – blir första stopp. Vi fortsätter med countryklubbar, världens bästa nachos och Line Dance. Varje plats värt ett eget inlägg. Men sånt är livet, hellre uppleva mer än att skriva mer om mindre.

Inspiration deluxe till 4 nya uppdrag

När jag spenderat några dagar i världens musikmecka – den amerikanska södern – får jag den där sköna inspirationen till fyra av mina uppdrag.

#1 Skriva en hitlåt

#4 Lära mig sjunga

#17 Lära mig dansa

#43 Lära mig spela gitarr

Detta är en ny värld för mig, men kan Elvis så kan jag? Eller? Om du vill hjälpa mig att genomföra dessa uppdrag blir jag otroligt glad. Vem känner du som är expert inom dessa områden? Kommentera gärna här, i sociala medier eller maila gustaf (@) mittforetag.com.

Nu rullar vi genom ett soldränkt (äntligen) Alabama och Georgia mot Savannah, med Lynard Skynards episka gitarrsolon smekandes i våra öron.

/Gustaf

 

Se hela listan här: Livet på 500 dagar – hela listan

Här kan du följa mig och Livet på 500 dagar i sociala medier

Följ mig på Instagram Följ mig på LinkedIn Följ mig på Facebook Följ mig på Twitter




Driva
Business Hacks Digital – Coronakrisens viktigaste event för företagare
Driva
Spara 126 arbetsdagar per år med Gustaf Oscarson på Business Hacks
Bloggar
Mingelbilder från Business Hacks i Nacka