5 skäl att uppdatera din hemsida regelbundet

8 december, 2015

Smelink ger dig 5 tips till varför du ska uppdatera hemsidan regelbundet.

En hemsida som uppdateras regelbundet gillas av google och ger...

En hemsida som uppdateras regelbundet gillas av google och ger dina besökare ett proffsigt intryck. Vi hjälper dig att komma igång med uppdateringarna.

Regelbunden uppdatering av din hemsida skapar:

1. Bättre placeringar på Google

Google och andra sökmotorer tycker om hemsidor som uppdateras ofta. Det är en av anledningarna till att sidor som Wikipedia och Aftonbladet hamnar högt i sökresultaten, de uppdateras flera gånger dagligen.

Om du inte kan uppdatera din hemsida flera gånger per dag kan du satsa på runt tre gånger per månad så kommer du snabbt se förbättringar i dina resultat på Google.

2. Ett positivt intryck av din verksamhet

En regelbundet uppdaterad hemsida säger faktiskt mer än du tror. Den säger att ni är snabba och aktuella och det gillar dina besökare. Eftersom ni prioriterar saker som att uppdatera hemsidan säger den också att ni är organiserade och professionella. Den säger dessutom att ni trivs med att kommunicera med kunder, ni publicerar ju regelbundet relevant information till dem.

Vem vill inte göra affärer med ett företag som är professionella, aktuella och duktiga på att kommunicera?

3. En anledning att återkomma

För att en besökare ska känna tillräckligt med trygghet för att bli kund krävs det ofta fler än ett besök på en hemsida. Om du uppdaterar innehållet ofta får besökarna en anledning att återkomma, vilket ökar chansen att de vill göra affärer med er.

4. Större chans att hitta det man söker hos dig

Satsar du på relevant innehåll på din hemsida är det större chans att dina besökare hittar vad de söker hos just dig. Mycket innehåll är dock inte alltid positivt, det måste vara relevant till din verksamhet och ge mervärde till besökarna.

5. Ett sätt att mäta och förbättra resultat

Enklaste sättet att mäta resultat är genom att räkna konverteringar varje månad. Konverteringar är när dina besökare gör en intresseanmälan, ringer dig, bokar ett möte, begär offert eller liknande.

Så här kan de se ut:
Föreställ dig att du får 10 intresseanmälningar per månad. Du gör en del uppdateringar på hemsidan som leder till en ökning på 15 intresseanmälningar de kommande månaderna. Då kan du dra slutsatsen att de uppdateringarna var anledningen till ökningen. Du får då en idé om vilken typ av uppdateringar du bör satsa på framöver för att förbättra dina resultat ytterligare.

Tips på vad du kan uppdatera med för innehåll på din hemsida

  • Produktnyheter
    Skriv om nya produkter och tjänster som ni lanserar. Det ger även dina befintliga kunder en anledning att återkomma och handla mer.
  • Erbjudanden
    Skapa lockande erbjudanden på dina mest köpta produkter eller likande. De får gärna vara relaterade till årstider och händelser också. Exempel: Sommarerbjudande! Köp solglasögon till halva priset!
  • Nyheter i företaget
    Har ni några nya anställda? Nya samarbetspartners? Ny hemsida? Nya policys?
  • Nyheter i branschen
    Dina besökare är säkert nyfikna på vad som händer i din bransch.
  • Något personligt (men inte för privat)
    Personlig information om vad ni gör på kontoret och vad ni har för spännande saker på gång gör er mänskliga och trevliga. Bli bara inte för privata. Bilder från firmafesten hör inte hemma på hemsidan.
  • Tips och guider
    Bjud besökarna på din kunskap! Publicera tips och guider som har med dina produkter/tjänster att göra. Exempel: En kiropraktor som skriver om hur du förebygger ryggont.

Lägg upp en plan för uppdateringar

  1. Se till att ni har en hemsidesplattform som tillåter enkla uppdateringar. En funktion för att lägga in nyheter är rekommenderat.
  2. Skapa en lista över vilka typer av uppdateringar som passar för er hemsida och gör den mer intressant för besökarna. Välj från den här listan när uppdateringarna ska göras eller förbered idéer till några uppdateringstillfällen i taget.
  3. Bestäm vem på företaget som ska göra uppdateringarna.
  4. Bestäm hur ofta och när uppdateringarna ska göras. Exempel: Varannan tisdag klockan 13-14.
  5. Kolla av statistiken regelbundet. Leder uppdateringarna till fler besökare och intresseanmälningar? Skapa fler av de uppdateringar som ger bäst resultat.

    Dags att starta hemsida?

    Läs mer om hur du kommer igång med hemsida för företag »