Minska elförbrukningen i ditt företag

25 september, 2008

Vill du minska företagets energiförbrukning och spara pengar? Bra, för...

Vill du minska företagets energiförbrukning och spara pengar? Bra, för då har vi tipsen för dig. Vår miljöexpert Dine Bolmstedt har skrivit ner fem kloka tips som hjälper småföretagare att snabbt och enkelt skära i kostnaderna. Dessutom får du ett bra rykte på köpet. Läs och applicera på en gång!

Producera egen el
Den 1 oktober lanseras www.solochvind.se där du kan få tips om bland annat hur du enkelt och billigt kan producera din egen el. Det kan vara aktuellt för dig som är fastighetsägare och producent.

Häftapparat utan klammer
Häfta ihop 2-3 pappersark utan klammer för att spara på miljön. Arken hålls samman genom att ett litet hål görs och pappersflikarna som uppstår trycks utåt. Du hittar uppfinningen på länken nedan.
www.smartasaker.se

Smart grenuttag
Ett vanligt grenuttag med en av/på-knapp är ett av de billigaste och enklaste sätten att spara energi. Koppla din elutrustning med stand by-läge till uttaget för att sedan stänga av allt med ett enda knapptryck innan du går hem för dagen.

Nyttig energisparare
Det finns mer avancerad utrustning för att minska energiförbrukningen på kontoret. En produkt är Ecoman TP100 för datorer känner av när strömmen till datorn bryts och stänger därmed av all kringutrustning som är ansluten till datorn. Ecoman TP100 stoppar även den sekundära och onödiga strömförbrukning genom att  helt och hållet koppla bort apparaterna från elnätet när de har stängts av. Ecoman finns även förför kopiatorer och projektorer.
www.energysmart.se

Välj miljövänliga produkter
Vill du veta mer om vilka företag som arbetar för att minska miljöpåverkan från sina elektroniska produkter har Greenpeace rankat elektronikföretagen utifrån deras miljöarbete i ”Guide to Greener Electronics”. Tänk på att mobiltelefoner är elektronik och att mobiltelefontillverkarna är med i rankingen.
www.greenpeace.se

Lycka till i jakten på energin!

Dine Bolmstedt är  energi- och miljöingenjör och driver Din energi och Miljö Sverige med säte i Karlstad. Vill du läsa mer om Dine och miljöpolicies rekommenderar vi ett besök på www.dinenergimiljo.se.