Nästa Evenemang

Vet du vad företagets kunder vill ha?

Hur tar du reda på vad dina kunder och potentiella kunder vill ha? Vet du det så får du förmodligen affären! Innan det är dags för din nästa produkt- eller tjänstelansering rekommenderar vi den här guiden. Här får du lära dig att tänka som kunden.

Jag pratade med en företagare tidigare i veckan som upplevde frustrationen av att inte veta om någon är intresserad av det du gör, vilket innebär flera saker:

– Det tär på din tro om dig själv som kompetens och företagare.

– Det tär på din passion att göra det du älskar så till den grad att du undrar varför du gör det du gör.

– Det tär på din dröm och vision att leva som företagare.

– Det tär på din omgivning – för blir det tufft i företaget så kan jag slå vad om att din partner, barn, sambo, kollega eller nära familj får uppleva några bitska kommentarer, en trött och kanske omotiverad person.

– Det tär på din ekonomi eftersom du inte vet om du kommer få in de pengarna eller inte (men in i det sista hoppas du det).

– Det tär på dina möjligheter att vidareutbilda dig och bli ännu bättre.

Hur ska du komma förbi detta?
Jo, du behöver göra ett riktigt grundarbete. Det tar tid och kanske inte är det roligaste. Men det behövs. Det jag pratar om är att du tar reda på vad dina kunder och potentiella kunder vill ha och efterfrågar.

Hur gör du för att få veta det? Det är en del i grundarbetet som företagare som vi behöver göra med jämna mellanrum och det är det som jag ska fokusera på idag

4 tips till att ta reda på vad kunden och potentiella kunder vill ha!
– Fråga direkt – ring kunden och fråga om de vill hjälpa dig med att utveckla ditt företag och ställ frågor. Gör det i samband med kundmöte eller träff.

– Skicka ut mail med frågor – Sätt samman några frågor och maila ut de till dina kunder och potentiella kunder och fråga dem!

– Skicka ut en fysisk enkät med posten – Designa en snygg enkät och skicka den till dina kunder och kontakter. Bifoga ett frankerat brev så gör du det lätt för kunden att svara.

– Skicka länk till en elektronisk enkät via nyhetsbrevet, hemsidan, social media – Använd dig av de tjänster som finns på internet för att ställa frågor till kunder och potentiella kunder, ett bra exempel är Surveymonkey.com. Där kan du ställa 10 frågor utan att det kostar dig något.

ALLTSÅ: TA REDA PÅ VAD KUNDEN VILL HA OCH GE DET VAD DE VILL HA!
OBS! Se till att alltid belöna kunder eller potentiella kunder för att de ställer upp och hjälper dig! Det har du igen tusenfallt.

Se till att göra det här frekvent, åtminstone 1-2 gånger per år. Det blir ett sätt att trimma ditt företag och det du erbjuder och verkligen fånga upp det som dina kunder kontakter vill ha.

Det är ju ett av grundskälen till att existera som företagare – det är att kunna leverera till kunden det som de efterfrågar!

Lycka till och för framgång i ditt företag!

ViviAnn Labba

Annons 2

Om bloggen

Bloggen som förbättrar din försäljning – och skapar nya affärer. Med entreprenören Viviann Labba.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6