Nästa Evenemang

Thomas Aziz

Veckans Entreprenör: Thomas Aziz

Thomas AzizThomas Aziz är entreprenören som figurerat flitigt i media på grund av sin vilja att utmana en hel bransch och sin välkända kundlista. Med kunder som Avicii, Axwell och Måns Zelmerlöw har han kommit en bra bit på vägen mot sin drömvärld. Här berättar han om sin företagarresa med både framgångar och motgångar.

 

Vi vill veta mer om dig Thomas och ditt företag, berätta!
Jag heter Thomas Aziz och har sedan jag var nyinflyttad till Sverige som 11 åring försökt utmana min omgivning och skapa min drömvärld. Jag driver produktionsbolaget TS Produktion som på kort tid utvecklats att vara ett av de ledande bolagen i filmbranschen. Jag startade mitt första företag som student 2004 och sålde det 2007. I det bolaget tog vi oss an film och fotobranschen för privatmarknaden. Som exempel kan jag nämna att vi hade 22 inbokade bröllop under juni 2007.

TS Produktion är ett nytänkande och kreativt produktionsbolag som producerar film på beställning samt egna spelfilmer. Exempel på produktioner kan vara reklamfilm, presentation och produktfilmer, företagsfilm eller eventfilmer. Bland våra kunder hittar man bland annat Svenskt Näringsliv, Regeringskansliet, Företagarna och Scania. Vi är dock mest kända för våra musikvideos där vi jobbat med artister som Avicii, Axwell, Måns Zelmerlöw och Rebecca & Fiona. Som unga entreprenörer och nytänkare har vi uppmärksammats mycket i media och vill fortsätta göra skillnad i filmbranschen.

Vad vet du idag, som du önskar att du visste när du startade ditt företag?
Man lär sig något nytt varje dag som entreprenör och det är drivkraften för mig. Man möter nya utmaningar och hamnar i situationer som i stunden verkar helt omöjliga att lösa. Just när jag befann mig i de dalarna växte jag som företagare och det syntes tydligt i siffrorna i efterhand. Jag önskar att jag visste detta innan för att njuta av de svåra utmaningarna istället för att tycka synd om mig själv.

Att driva företag för mig handlar mycket om nätverk, både att omge mig av bra folk som inspirerar mig i mitt företagande samt att skapa relationer som blir ens ambassadörer mot nya affärer i framtiden. Hade jag gjort detta redan från start så skulle mitt kontaktnät vara högre värderat idag.

Vilka har varit de största utmaningarna hittills på din entreprenörsresa, och hur har du löst dem?
Den absolut största utmaningen är att bestämma sig vad man ska välja för väg. Det är en ständigt pågående kamp att välja ”rätt”! Jag började med att ta emot alla jobb och vi blev bredare och bredare. Att sedan rensa och bestämma sig för inriktning och samtidigt få med sig alla kollegor är en tuff utmaning. Det går nästan alltid dåligt i början efter en förändring och att stå på sig och tro på sig själv är tufft i många situationer men det är det som utskiljer en lyckad entreprenör.

Hur hittar du inspiration och motivation för att lyckas?
Att lyckas är ett luddigt uttryck för mig men jag räknar lycka på projektbasis och därmed kan jag se målet mycket närmare och framförallt är det nåbart. Jag väljer att lyckas med flera mindre projekt eller uppgifter samtidigt istället för att lyckat med ett företag. Det ger många positiva stunder som skapar motivation för mig och mina medarbetare.

Jag ser till att umgås med människor som inspirerar mig och det är en förutsättning för mig. Jag är med i ett nätverk som heter Young Entrepreneurs of Sweden (YEoS) och där träffar jag likasinnade entreprenörer som inspirerar mig. Hade inte jag varit med i YEoS, hade jag med största sannolikhet inte haft kvar företaget idag.

Avslutningsvis, vilka är dina viktigaste råd till landets småföretagare?
Mitt största tips är att tro på sig själv och våga ta för sig utan att påverkas av andra omkring. Glöm heller inte att ta betalt, det kan vara svårt initialt men man är oftast mer värd än vad man själv tycker.

 

 

Här kan du läsa mer om Thomas och hans fantastiska företag: TS Produktion 

Annons 2

Om bloggen

Gustaf är entreprenör och författare. Han är grundare av Mitt Företag och Academy of Excellence (Sveriges kanske främsta tillväxtprogram) och delägare i flera andra bolag. Även författare till Mind Your Own Business, Driva Företag och 299 strategier.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6