Nästa Evenemang

katrin-sjostrom-muskelbyran

Så gjorde hon för att leva sin dröm

Katrins affärsidé föddes när hon själv mådde som sämst. Idag driver hon Muskelbyrån med fokus på att hjälpa andra människor. Från sin egen och andras livsresor har hon lärt sig vad som krävs för att följa sina drömmar. Här delar hon med sig av sina bästa tips för dig som vill skapa balans i livet.

Berätta hur din entreprenörsresa började!

– Det började som en dröm. Jag arbetade som lärare och var väldigt stressad, jag kände att jag inte kunde påverka särskilt mycket i en kommunorganisation.

– Det var faktiskt min kropp som sa ifrån, under graviditeten men min yngsta son fick jag kraftigt illamående, foglossning, förstadier till havandeskapsförgiftning med mera. Min kropp sa, stopp nu räcker det.

– Det jag kunde göra var sittande yoga, jag försökte meditera och läste böcker om mindfulness och personlig utveckling. En längtan växte sig stark under de nio månaderna, om att skapa ett bättre liv för mig och min familj.

– Jag ville vara mer kreativ och arbeta med människor på mitt sätt. Jag gjorde en hälso- och själslig resa. Jag förändrade min kropp, jobbade med mitt sinne och började ta stegen mot min dröm.

– Idag är jag licensierad massageterapeut, yogalärare och mindfulnessinstruktör. Jag jobbar med stresshantering på olika sätt och hjälper människor till att ta egna steg till ett mer meningsfullt liv.

Vilka har varit de största utmaningarna och hur har du löst dem?

– Att inte slösa energi på fel saker eller låta andra ta för mycket av min energi.

– Först var problemet att nå ut överhuvudtaget. Sedan blev det ett problem att hantera de människor som vill ta del av företaget.

– Jag samarbetar med människor som har djupt kunskap i sitt område, har syfte och mål i sina egna liv och sitt arbete. Det är även viktigt att de själva kan ta hand om sitt eget mående. Jag stöttar, coachar och lyfter de jag arbetar med, men man måste ha en egen klar övertygelse att det är med människor man vill jobba med och en vilja göra det från hjärtat.

Vilka är dina bästa tips för att hitta balans i vardagen som företagare?

– Egen återhämtning och att fylla på själv kunskapsmässigt och energimässigt.

– Jag måste själv vara medvetet närvarande om jag ska kunna ge hjälp till andra människor. Jag mediterar och yogar varje dag, det är mitt ankare. Fysiskt behöver jag också hålla mig i form för att orka med det arbete jag har.

– Jag försöker också att vara kreativ med hur jag hinner umgås med familj, vänner och de nära. Vi bor 50 meter från lokalen jag är verksam i, vilket minskat mina transportsträckor oerhört.

Hur gör du för att hitta tid för reflektion och välmående?

– Bokar in det i kalendern innan jag bokar in jobb.

Slutligen, kan du dela med dig av några må-bra-tips till alla företagare?

– Se till att lägga in möten med dig själv i kalendern innan du bokar in möten med andra eller jobb. Gör mer av det du mår bra av och mindre av det du inte mår bra av.

Är du mer nyfiken på Katrin och Muskelbyrån? Klicka här.

Annons 2

Om bloggen

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6