Nästa Evenemang

Världen rikaste människor 2017 – här är deras affärsidéer

De är världens tio rikaste människor 2017, men vad har de gemensamt? De är entreprenörer. Läs här om idéerna som skapade världens största förmögenheter.

De är rika och välkända – och de är entreprenörer. Med andra ord har du valt rätt bana om du vill bli rik. Och visst snackas det mycket om dessa multimiljardärer, men har du koll på vilka affärsidéer som gjorde deras förmögenheter till världens största?

Vi tar en titt på tio-i-topp, hur många år de har på nacken och vilka företag de egentligen har startat.

1. Bill Gates, $86 miljarder dollar

Bill Gates, född1955 i Seattle, USA, är en amerikansk datorpionjär och filantrop. Han är medgrundare till Microsoft, där han är styrelseordförande.

Så här bygger du företag som Bill Gates. Läs här.

2. Jeff Bezos, $75.6 miljarder dollar

Jeffrey Bezos, född1964 i Albuquerque, USA är en amerikansk internetentreprenör som är mest känd som grundare, verkställande direktör och styrelseordförande för Amazon.com.

3. Warren Buffett, $74.9 miljarder dollar

Warren Buffett, född 1930 i Omaha, USA är en amerikansk investerare och affärsman. Han är av många ansedd som den bästa investeraren någonsin.

Läs Warren Buffetts investeringsråd här.

4. Amancio Ortega, $74.2 miljarder dollar

Amancio Ortega, född 1936 i León i Spanien, är en spansk textilentreprenör och en av de rikaste i världen. Amancio Ortega är grundare av Inditex, som bland annat äger klädkedjan Zara.

5. Mark Zuckerberg, $61.4 miljarder dollar

Mark Zuckerberg, född 1984 i White Plains, USA, är en amerikansk IT-entreprenör. Han är medgrundare av den sociala nätverkstjänsten Facebook och äger 28,0 procent av företaget.

6. Carlos Slim, $58.1 miljarder dollar

Carlos Slim, född1940 i Mexico City, Mexico, är en mexikansk affärsman. Han rankades 2013 som världens rikaste person med en förmögenhet på 73 miljarder dollar. I juli 2014 hade han en förmögenhet på över 74 miljarder dollar. Han kontrollerar America Movil, latinamerikas största telekomföretag.

7. Charles Koch, $47.9 miljarder dollar

Charles Koch, född 1935 i Wichita, USA, är en amerikansk företagsledare som är delägare, styrelseordförande och vd för den globala industriella konglomeratet Koch Industries, Inc. sedan 1967.

8. David Koch, $47.9 miljarder dollar

David Koch, född 1940 i Wichita, USA, är en amerikansk företagsledare som är delägare och exekutiv vice president för den globala industriella konglomeratet Koch Industries, Inc. Hyggligt rik släkt!

9. Larry Ellison, $47 miljarder dollar

Larry Ellison, född 1944, är en amerikansk entreprenör och företagsledare som är grundare av det amerikanska databasjätten Oracle Corporation. Ellison var koncernens vd 1977–2014.

10. Bernard Arnault, $43.5 miljarder dollar

Bernard Arnault, född 1949 i Roubaix, Frankrike, är en fransk affärsman som tillsammans med sin familj rankas som världens tionde rikaste enligt tidningen Forbes med en förmögenhet på 29 miljarder SEK.

Fotnot: Listan över världens rikaste människor kommer från Bloomberg, och informationen om varje miljardär kommer från Wikipedia.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6