Nästa Evenemang

Så väljer du bokföringsprogram i molnet

Det är avgörande för alla företag att hålla koll på ekonomin och de flesta småföretagare kan spara pengar på att hantera bokföringen själv. Du får inte bokföra i Excel, men det finns en mängd program som underlättar både bokföring och redovisning för småföretagare. Här kan du läsa om hur du ska tänka när du väljer bokföringsprogram i molnet.

Ett ekonomisystem ger dig koll på verksamheten och hjälper dig att fatta rätt beslut. Att välja molntjänster för din bokföring, fakturering och löner ger dig flexibilitet och tid att fokusera på intäkterna istället för administration.

Trygghet och smidighet avgörande

Med bokföring i molnet slipper du installationer, uppdateringar och backup – det sköter programleverantören automatiskt. Du behöver inte oroa dig för att förlora information om en dator går sönder eller blir stulen. Med en molnlösning kan du komma åt samma information från vilken dator eller surfplatta som helst (så länge den har internet förstås)

De stora leverantörerna lägger stora resurser på säkerhet och sekretess för sina molntjänster, och därför är molntjänster ofta mer tillförlitliga än lokala tjänster. Ett säkert alternativ med andra ord.

Rätt molnlösning kan leda till en stor kostnadsbesparing eftersom du slipper driftskostnader för servrar såväl som själva teknikhanteringen och endast betalar för de tjänster du behöver.

Här kan du läsa om hur andra företagare har skapat smidig bokföring i molnet

Hur ska jag välja leverantör för bokföringsprogram i molnet?

När du gör en snabbtitt på nätet hittar du en hel del olika leverantörer av bokföringsprogram. Det finns till och med gratisalternativ, ofta med begränsad funktionalitet. Det kan vara svårt att sålla, men en bra utgångspunkt är att välja en leverantör som känns seriös och har funnits på marknaden en längre tid. Titta gärna efter referenser och fråga gärna andra kunder vad de tycker.

Det är avgörande att systemet uppdateras efter gällande lagar och regler, och utveckling av nya funktioner ger dig mervärde. En seriös leverantör erbjuder ofta en skalbar lösning där du enkelt kan koppla på eller stänga av funktioner, efter dina behov. En bra support där du snabbt får hjälp är också viktigt, framför allt i början när du inte har lärt dig programmet.

Att administrera och sköta ekonomin via molnet ger dig många möjligheter till ett mobilt arbetssätt då du inte längre är bunden till fasta kontorstider eller en specifik plattform. Arbeta var du vill och när du vill – du kan till exempel fakturera ute på fältet eller kolla lagersaldot hemma i soffan! Utan oro för en datorkrasch.

Här kan du testa Hogias program gratis i 15 dagar

Testa program för bokföring gratis

Testa program för fakturering gratis

Testa program för lön gratis

Annons 2

Kontakta

E-post Telefon Webbplats Adress

Nyttiga länkar

Följ oss

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: