Nästa Evenemang

Vad kostar dina möten? Vi testar Meeting Ticker

Ni är tre deltagare, Alla fakturerar 1 500 kr i timmen. Mötet är en timme. Kostnad? 4 500 kr. Vi har testat appen Meeting Ticker, som räknar ut exakt vad varje möte kostar. Du kommer att bli förvånad!

Möten. Du sitter förmodligen också i dem ganska ofta. Ibland är de relevanta och effektiva, ofta inte. Borde du ens vara med? Måste de ta just en timme? Finns det ett mer effektivt sätt än att sitta i ett varmt konferensrum?

Om vi ska ger våra enklaste råd, så är det:

1. Vägra möten utan tydlig agenda
2. Säg nej till möten som inte behöver just ditt deltagande
3. Sätt aldrig en timme som mötestid, sätt 15 minuter. Behöver ni mer får ni förlänga, men vi lovar att ni direkt blir mer effektiva.

Vi har också samlat 14 riktigt bra tips för effektiva möten här.

Vi behöver inse att möten kostar pengar. Och framförallt kostar det mycket av vår dyraste handelsvara – tid.

Hur mycket kostar dina möten?

Vi hade insett detta på ett teoretiskt plan, och gjorde allt vi kunde för att effektivisera våra möten. Ändå drog de ut på tiden och blev ofta just en timme. Tills vi hittade Meeting Ticker.

Principen är enkelt. Du surfar in på Meeting Ticker och matar in ”antal deltagare”, ”timdebitering för samtliga deltagare” och när mötet startar. Sedan trycker du på start. Funktionen börjar sedan räkna vad mötet kostar, sekund för sekund. Och under mätaren finns en knapp som heter ”Stop the bleeding” – som du såklart trycker på när ni är färdiga. Vi gillar det!

Du behöver såklart inte ha appen synlig hela tiden. Du behöver inte ha den med på alla möten (ibland kan det kännas lite skumt). Men, testa att ha den med på några interna möten, bara för att lära dig vad dina möten egentligen kostar (i pengar). Och framförallt, för att inse att du spenderar så mycket tid i möten som inte tar dig till dina visioner.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6