Nästa Evenemang

Sökmotoroptimering - länkar

Dags för tredje delen av vår sökmotoroptimeringsskola! Tidigare har vi gått igenom hur du som egenföretagare kan använda texter och rubriker på din sajt – den här gången ger vi tips om hur du använder länkar för att hamna högre upp i sökresultaten. Applicera tipsen på din sajt direkt för att få fler besökare och kunder.

Vi har i de första två delarna pratat om hur du skriver text och rubriker på din sida på ett bra sätt för att besökarna ska kunna ta till sig ditt erbjudande och sökmotorer ska tolka ditt innehåll på ett bra sätt.

I del 3 ska vi tala om länkar. För länkar har en stor betydelse för hur sökmotorer ser på din sida. Enkelt uttryck, är det ingen som länkar till dig från andra siter ses din sida som ointressant. Många länkar från andra siter tyder å andra sidan på att din sida ska rankas högt.

Det är alltså viktigt att andra sidor länkar till dig. Hur kan du då gå tillväga? Har du kunder, leverantörer, bekanta eller andra som har hemsidor? Om de gillar din sida kan de länka till dig. Med fler inlänkningar kommer sökmotorer se din sida som högre rankad och kommer därmed hamna högre i sökmotorns resultatlista.

Lycka till med länkarna!

Läs även del 1 och 2 här

Sökmotoroptimering – så skriver du texter
Sökmotoroptimering – titlar och rubriker

Tipset är skrivet av Henrik Andreasson på Gajdo.

Vill du läsa vad Wikipedia säger om sökmotoroptimering

Relaterat innehåll

Vill du ha egen nätbutik? Så här enkelt kommer du igång.

5 viktiga sökmotoroptimerings-tips för ditt företag

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6