Nästa Evenemang

Sökmotoroptimera din hemsida med relevant metadata

Denna guide visar dig steg för steg hur du sökmotoroptimerar din hemsida med hjälp av metadata. Genom att lägga in metadata på din hemsida talar du om för goolge vad din hemsida handlar om och på så vis klättrar du på googles sökresultat. I de flesta CMS-verktyg kan man enkelt lägga till metadata.

Relevant metataggar för sökmotoroptimering av hemsida

Bilden visar vart på googles sökresultat metadatan hamnar.

 

Sidtitel (”title”)

Sidtiteln talar kortfattat om för sökmotorerna vad sidan handlar om. Skriv en kort och beskrivande sidtitel till varje sida på din hemsida. Sidtiteln bör innehålla max 55 tecken för att den ska kunna få plats i sökresultaten på Google. Sidtiteln visas i rubriken i sökresultaten på google och på fliken uppe i webbläsaren. För att slippa räkna tecken själv, kan du klistra in din text i denna ordräknare.

Beskrivning (”description”)

Beskrivningen är mer detaljerat än sidtiteln och beskriver innehållet på sidan. Beskrivningen visas i de två raderna under rubriken (sidtiteln) i sökresultaten. Det är här du har en stor möjlighet att locka in besökare till din hemsida. Det får plats ca. 150 tecken i beskrivningen när den visas på Googles sökresultat. Skriver du längre än 150 tecken, så kapas texten och ersätts med punkter.

Sökord (”keywords”)

Sökorden var ett enkelt sätt att få bra resultat på sökmotorer för några år sedan men sedan konkurrensen ökat har de blivit näst intill obetydliga för sökmotoroptimering på google. Google tar i dag inte hänsyn sökord alls men andra sökmotorer, exempelvis bing eller yahoo gör det fortfarande, så det skadar inte att ha med dem. Fyll i dina viktigaste sökord med ett kommatecken i mellan och använd 3-5 unika sökord per sida.

Sökväg (URL)

Sökvägen är inte en metatagg men den finns ofta med bland inställningar i ditt CMS-verktyg och den påverkar din sökmotoroptimering – så vi har valt att ta med den i denna guide. Sökvägen är det som hamnar efter snedstrecket i www-adressen. Den syns både i sökresultaten på Google och längst upp i webbläsaren, vilket betyder att den är viktig att fylla i på rätt sätt.

När du skapar en ny undersida på din hemsida blir sökvägen ofta några siffror i följd eller liknande. Döp om den till något relevant för den specifika sidan för att få bättre resultat och öka tydligheten. Sökvägen kan inte innehålla å, ä, ö samt mellanslag. Om sökvägen blir www.smelink.se/123.html så föstår inte google vad detta är. Däremot, om sökvägen döps till www.smelink.se/sokmotoroptimering.html så förstår google att sidan handlar om sökmotoroptimering.

Smelinks CMS-verktyg

Bilden nedan visar hur du enkelt fyller i metadata i Smelinks CMS-verkyg.

Metadata för sökmotoroptimering av din hemsida


Behöver du hjälp med sökmotoroptimering av din hemsida eller webshop?

Vi på Smelink.se hjälper dig att få fler och mer intresserade besökare:

Läs mer om sökmotoroptimering hos Smelink.se

Annons 2

Kontakta Smelink

E-post Telefon Webbplats Adress
info@smelink.se 0470 70 36 80 www.smelink.se Storgatan 14, 352 31 Växjö

Verktyg

Räkna ut total lönekostnad för företaget

Här kan du räkna ut vad den totala lönekostnaden blir för ditt företaget baserat på den anställdes lön och ålder.


0

Semesterersättning per semesterdag enligt sammalöneregeln är: