Nästa Evenemang

Sluta sälja och öka omsättningen

Säljtugget och krängarstilen är sedan länge arkiverade. Det nya säljet är att få kunden att vilja köpa. Vi har samlat en rad tekniker som får försäljningssiffrorna att öka, utan att du behöver kränga. Underbart tycker vi, och kunderna gillar det också. Så vad väntar du på, här kommer tipsen!

Spela svårfångad

Genom att ge kunderna känslan av att tillgängligheten är begränsad och att de kommer att gå miste om något – ökar du viljan till ett snabbt köpbeslut. Vi värderar naturligt det som är svårt att få tag på högre och bättre än det som vi lätt kan hitta.

GÖR SÅ HÄR: Tidsbegränsa dina erbjudanden, använd först till kvarn eller att bara ha ett erbjudande en viss period. Auktioner och budgivningar är en annan trigger som ökar känslan av att vilja ha något för att andra också vill ha det.

Ge alltid två förslag

Om vi ser något väldigt dyrt först och sedan något billigare upplevs det sistnämnda som en mycket bra deal. Kontrasten gör att vi lättare kan acceptera det lägre priset även fast det inte är det allra billigaste.

GÖR SÅ HÄR: Ta för vana att alltid erbjuda två alternativ när du ger offerter. Ge exempelvis en dyr offert (som är fullmatad med allt du kan tänkas erbjuda) och en billigare med mindre innehåll.

Missa inte: Experternas bästa försäljningstips

Bjud utan att ge rabatt

Det är en mänsklig instinkt att ”bjuda tillbaka”. Vi är programmerade att känna tacksamhetsskuld till andra människor som har gett oss favörer. Istället för att rabattera dina priser för att locka kunder är detta en effektiv princip för att öka viljan att köpa.

GÖR SÅ HÄR: Genom att ge något först, något exklusivt, något personligt eller genom att dela med dig av din expertis kommer att göra att dina kunder känner sig utvalda och tacksamma för din hjälp. Det ökar deras vilja att handla av just dig.

Visa dina nöjdaste kunder

Sociala bevis är väldigt starkt i köpbeslut enligt forskningen. Det som upplevs som populärt säljer betydligt mer än något okänt. Genom att visa att fler människor gillar och använder dina produkter eller tjänster ökar du viljan att köpa.

GÖR SÅ HÄR: Visa vad dina andra kunder har köpt, skapa en topplista över dina bästsäljande produkter/tjänster, berätta i säljmötet för vad dina mest nöjda kunder brukar köpa och låt dina kunder ge referenser eller sätta betyg på dina erbjudanden.

Läs också: Så får du alla att snacka om ditt företag

Bli en omtyckt person

Vi har större förtroende för människor vi gillar och vi är mer benägna att tycka om personer som liknar oss själva. Dessutom har vi lättare att tycka om andra människor som har samma värderingar och att vi har en bra teamkänsla – så säger forskningen.

GÖR SÅ HÄR: Få dina vänner att rekommendera dig till sina vänner. Behandla dina kunder som vänner och visa att du kan relatera till kunderna och förstår dem. Ge dina kunder komplimanger (som du givetvis kan stå för) och prata om saker som gör att kunden känner igen sig.

Bli trovärdig genom titlar och kostymer

Auktoriteter som till exempel läkare, experter, kändisar och andra uniformer har en tendens att inge förtroende. Människor följer gärna personer som verkar vet vad de gör utan att ifrågasätta.

GÖR SÅ HÄR: Använd experter i din bransch som rekommenderar dina erbjudanden eller få kändisar att ge tummen upp offentligt för dina produkter/tjänster. Du kan även använda auktoritetskänslan genom din titel och kläder för att signalera din roll och erfarenhet.

Relaterat innehåll

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6